Cum să fii o gazdă perfectă de Paşte

1 62233 original jpg jpeg

Sărbătorile Pascale sunt o ocazie ideală să-i aduni pe cei dragi la aceeaşi masă. Dar trebuie să te şi pregăteşti ca să-i faci pe toţi să se simtă bine.

E greu să-i mulţumeşti pe toţi când ţi-e casa plină de musafiri! Şi totuşi,nu-i imposibil.

În primul rând,trebuie să-ţi procuri din timp tot ­ce-ţi este necesar pentru meniul festiv şi să-ţi decorezi casa,în funcţie de  eveniment,dar şi de spaţiu.

La sosirea invitaţilor,masa trebuie să fie aranjată şi bucatele aburinde să-i îmbie pe toţi cei care îţi calcă pragul.

Dacă te apuci să găteşti când apare lumea,rişti să pierzi toată distracţia şi să porţi cu tine un miros puternic de mâncare.

Nu în ultimul rând,acordă atenţie ordinii şi curăţeniei din baie şi nu uita să te asiguri că ai pus mai multe prosoape curate şi tot ce ­este necesar. 

Alege meniul în funcţie de musafiri

Chiar dacă vrei să te lauzi cu drobul tău delicios sau cu pasca aceea care tronează în mijlocul mesei,nu uita că trebuie să ţii cont şi de preferinţele invitaţilor în materie de mâncare şi de băutură.

Dacă cineva este la regim sau nu poate să guste din licorile lui Bachus ori din mâncarea prea grasă,trebuie să pregăteşti şi câteva alternative sănătoase.

Dă tonul distracţiei!

O gazdă bună este sufletul petrecerii. Pentru ca toată lumea să se simtă bine,încearcă să vorbeşti cu fiecare invitat sau să provoci o discuţie care să intereseze pe toată lumea.

Temele de discuţie pot fi legate de familie,de copii,de diverse evenimente artistice sau sportive,de evenimente plăcute la care ai participat.

De aceea,ai grijă să fie un spaţiu de socializare în living,în afara mesei,şi să foloseşti decoraţiuni care să nu-i împiedice pe invitaţi să se vadă,când vorbesc.

Un strop de muzică în surdină şi câteva lumânări neparfumate aşezate pe masă pot să-i binedispună şi să contribuie la atmosfera de sărbătoare.

Antrenează-ţi familia la treabă

Nu numai tu trebuie să te comporţi ca o gazdă,ci şi soţul şi copiii.

În afară de faptul că oricare membru al familiei  tale trebuie să arate bine,ai nevoie să împarţi cu fiecare treburile casei.

Soţul se poate ocupa de băuturi,copiii de aşezarea mesei.

Dacă printre musafiri sunt şi persoane alergice la câini sau la pisici,ai grijă ca animăluţul de casă să stea într-o cameră separată.

În plus,este posibil ca,datorită agitaţiei create în jur,prietenul tău necuvântător să aibă un comportament mai agresiv.

Aşa că lasă-l într-un colţişor liniştit şi-ţi va fi mai bine şi ţie,şi invitaţilor.Recente

pete de ulei pe ciment jpg
femeie la birou  foto   Shutterstock jpg
clickpentrufemei ro jpeg
Tarta cu legume  Sursa foto shutterstock 1980800048 jpg
Decoctul cu mai multe prebiotice decat chefirul  Sursa foto  shutterstock 2153597981 jpg
hygge jpg
meniu restaurant jpg
detergent lichid de vase jpg
nas infundat pe timpul noptii jpg
Tiramisu cu ceai matcha si kiwi  Sursa foto shutterstock 2287226011 jpg
dieta, creier, longevitate jpg
femeie fericita la birou jpg
Exercitiul simplu de Pilates care te ajuta sa slabesti  Sursa foto shutterstock 1922215715 jpg
Cafea cu pulbere de ciuperci medicinale  Sursa foto shutterstock 1453768808 jpg
Mini pizza rapida  Sursa foto shutterstock 351620420 jpg
culorile verii 2024 jpg
crampe musculare jpg
clickpentrufemei ro (8) jpg
3fYsLk00mMlZ009 SY0PoAAC7DQ Bd6KMwgrGLMAOi9X2fWgxhNf Yx5hyQH4tiLK5cc1YbNiIDh73VtLjYRNDRgjf1CJ8XoPA5vluitqBRefoH43N8UU39rMUMD5YfUCpp3r5uDwKY tQNsuI6oSj8
Uite aici top 3 idei de activități pe care le poți face alături de prietena ta cea mai bună într o sâmbătă după amiaza jpg