Cum să găseşti o bonă de încredere pentru copilul tău

1 75268 original jpg jpeg

Să găseşti o persoană responsabilă care să aibă grijă de copilul tău în timp ce tu eşti plecată la serviciu nu este uşor. Iată ce paşi trebuie îndepliniţi pentru a alege bona potrivită!

Caută pe site-uri specializate

Internetul este de mare ajutor şi în acest scop, deoarece există multe site-uri precum cautabona.ro, bonesimenajere.ro sau boneonline.ro, unde poţi publica un anunţ că eşti în căutare de bonă şi poţi fi ajutată să găseşti bona perfectă în funcţie de cerinţele tale. Aceste site-uri sunt servicii online care îţi pun la dispoziţie fotografii cu candidatele la acest post, profilul psihologic al acestora, precum şi informaţii despre experienţa şi pregătirea profesională. Mai mult, în cazul în care te interesează să iei legătura cu una dintre ele, cei care lucrează la aceste site-uri îţi pot aranja interviuri audio sau video.

Comunică-i cerinţele tale

Odată ce ai stabilit o întâlnire cu o bonă, spune-i de la bun început care este programul copilului tău, la ce ore trebuie să doarmă sau când trebuie scos în parc. De asemenea, poţi să îi ceri detalii care te interesează. Dacă unul dintre cerinţele tale este ca bona sa aibă carnet de conducere în cazul unei urgenţe, atunci comunică-i şi acest lucru ca să nu fie luată prin surprindere mai târziu.

Apelează la cunoştinţe şi prieteni

Să asculţi de recomandarea prietenilor care au copii la rândul lor poate fi o soluţie bună, pentru că te va scuti de timpul pierdut, căutări, îndolieli. Cu toate acestea, este important să o cunoşti pe bona respectivă înainte şi chiar să îi pregăteşti un test psihologic pentru a te asigura că este potrivită pentru acest job. Unii prieteni pot fi subiectivi când recomandă pe cineva din dorinţa de a ajuta ambele părţi.

Implică-l pe cel mic

Copiii sunt cei care trebuie să se înţeleagă cel mai bine cu bona şi ei vor fi cei mai afectaţi de alegerea pe care o vei face. De aceea, dacă sunt mai mari, îi poţi implica în acest proces, consultându-te cu ei în momentul selecţiei. Totodată, este recomandat să fie şi ei prezenţi la întâlnirea cu candidata pentru a vedea cum interacţionează cu cei mici.

Credit foto: Created by V.ivash - Freepik.com