Cum să îi asiguri copilului tău o digestie mai uşoară

1 82443 original jpg jpeg

Orice mămică este atentă la nevoile copilului său, iar activităţile lui trebuie să se desfăşoare în parametri normali. Aici intră şi atenţia pentru digestia celui mic.

Treptat, pe măsură ce juniorul se dezvoltă şi ajungeţi la etapa de diversificare, atenţia ta trebuie să fie din nou îndreptată asupra digestiei, pentru ca întâlnirea cu noile alimente să nu fie una nefericită.

De acum, digestia copilului tău să nu mai fie un subiect îngrijorător pentru tine, pentru că te invităm să afli câteva sfaturi şi trucuri pe cât de simple, pe atât de eficiente, ce vor bucura micuţa burtică!

Copilul trebuie să fie concentrat la masăEste important să începi educaţia la masă cât mai devreme posibil, pentru ca cel mic să înveţe să respecte ora mesei şi să înţeleagă că hrana nu este doar o altă modalitate de distracţie. Aşadar, nu întrebi copilul la masă cum i-a fost ziua şi nu-i pui la dispoziţie jucării sau alte dispozitive inteligente pentru că acesta va fi distras şi nu va acorda importanţă alimentaţiei. În caz contrar, vei avea de-a face cu îngreunarea digestia, ceea ce aduce cu sine inevitabilele dureri de burtică şi indispoziţie.

child 1566470 960 720 jpg jpeg

Obiceiurile alimentare sănătoase se învaţă de la vârste fragede, tocmai de aceea trebuie să te asiguri că cel mic culege de la tine toate deprinderile sănătoase. Este important să găteşti cât mai bine şi mai sănătos alimentele pentru a-i uşura digestia copilului. De exemplu, ai grijă să găteşti cu atenţie carnea, pentru ca bacteriile periculoase să fie îndepărtate şi optează cât mai des pentru preparate fierte sau gătite le cuptor şi cât mai puţin pentru cele prăjite în ulei.

Poate nu ştiai, însă procesul de digestie începe odată cu masticaţia alimentelor, la nivelul cavităţii bucale. Astfel, este foarte important să te asiguri că juniorul mestecă şi mărunţeşte cu atenţie hrana, ce va fi simplu de digerat odată ajunsă în intestine. Procesul digestiv se desfăşoară astfel: alimentele sunt descompuse în gură prin masticaţie şi cu ajutorul salivei.

Apoi, prin înghiţire, sunt împinse de-a lungul esofagului (proces de perisaltism) către stomac. Procesul de digestie durează până la patru ore, timp în care enzimele din stomac acţionează asupra hranei şi o descompun în proteine.

Se ajunge cu digestia în intestinul subţire, locul unde sunt asimilate zaharurile, vitaminele şi mineralele şi transportate în corp, prin sânge. Cea din urmă etapă, momentul în care resturile de hrană, considerate nefolositoare pentru organism, ajung în intestinul gros, de unde vor fi eliminate ca produs rezidual.