Cum să previi iritaţiile cauzate de scutec la bebeluş

1 71458 original jpg jpeg

Ca mămică, experimentezi împreună cu bebeluşul tău situaţii noi şi provocatoare. Una dintre ele este disconfortul cauzat de iritaţiile pielii. Fesele şi partea superioară a coapselor copilului se înroşesc, pielea se inflamează şi bebe devine irascibil.

În primul rând,igiena corectă este esenţială în îngrijirea şi prevenirea iritaţiilor de scutec.

La fiecare schimbare a scutecului,curăţă zona foarte bine,cu delicateţe,inclusiv zonele de pliu,îndepărtând complet toate reziduurile.

Foloseşte pentru curăţare produse special destinate pielii sensibile a bebeluşilor.

După aceea,usucă zona uşor,prin tamponare,nu prin frecare,cu un prosop curat şi moale.

Apoi,aplică pe pielea curată şi uscată din zona scutecului o cremă care să acţioneze ca o barieră împotriva agenţilor iritanţi.

Alege o cremă pe bază de oxid de zinc,care protejează pielea copilului,contribuie la regenerarea ei şi previne apariţia recidivelor.

Crema se foloseşte pe pielea curată şi uscată. Se întinde uşor,cu mişcări circulare,în strat subţire şi nu în cantităţi excesive.

Te-ar putea ajuta:

Sudocrem,Disponibil în farmacii

6e05abe03dcfe94100cb88a96e559947 jpg jpeg
1d1897d28dbf291a8bd3e52677d4b073 jpg jpeg

Extraponturi

Se recomandă schimbarea cât mai frecventă a scutecului,intervalul sugerat fiind la fiecare două-trei ore şi imediat după ce s-a umezit.

De asemenea,este important să laşi zona scutecului descoperită cât mai des posibil,pentru a permite expunerea la aer a pielii,reducând astfel contactul pielii bebeluşului cu agenţii externi iritanţi, urina şi scaunul.