Cum să scapi de gelozie

1 70197 original jpg jpeg

O vorbă din popor spune că femeile au gelozia în sânge. Dar, să fim serioase, nici bărbaţii nu duc lipsă de aşa ceva. Şi, înainte de a face vreun gest nesăbuit, iată câteva sfaturi care să vă ajute să depăşiţi momentul.

Din păcate,gelozia dusă la extreme este o boală grea. Din cauza ei,poţi avea multe neplăceri şi nu te poţi bucura de dragostea pe care i-o porţi partenerului. Însă ea poate fi ţinută sub control şi îndreptată spre a-ţi aduce beneficii şi nu pierderi.

Învaţă din experienţele trecute

După cum merg de obicei lucrurile,gelozia se înfiripă treptat în sufletele unuia dintre parteneri,care are tendinţa să-l sufoce pe celălalt. Dacă ai mai trecut prin situaţii asemănătoare,este cazul să analizezi modul în care comportamentul tău obsesiv ţi-a afectat relaţiile din trecut şi să faci altfel lucrurile de tura asta. Nu mare îţi va fi mirarea dacă vei realiza că accesele de furile şi nevoia de a-ţi verifica mereu partenerul sunt cele care au cauzat problemele din trecut. În plus,supărându-te pe cel drag fără un motiv întemeiat nu va şterge frustrările şi grijile din trecut.

Acceptă realitatea

Atunci când gânduri negre te încearcă,concentrează-te pe ceea ce se întâmplă în mediul în care trăieşti şi nu face presupoziţii despre ceea ce ar putea avea loc. Dacă rămâi constant pe tărâmul posibilului,vei avea dificultăţi în a face distincţia dintre realitate şi ficţiune. În plus,nu cred că-ţi doreşti să pui capăt unei relaţii pentru lucruri care de fapt nu au echivalent în realitate. Nu lăsa ca imaginaţia să-ţi dicteze ce fel de om ai ales să-ţi fie soţ,ci foloseşte-te de obiectivism pentru a-l vedea aşa cum este de fapt.

Respectul,din nou pe cartea de vizită

Ştiu,eşti nervoasă şi-ţi vine să iei în calcul numai părţile rele ale partenerului tău. Dar hai s-o luăm puţin altfel. De exemplu,ai putea să te gândeşti că te-a ales pe tine dintr-un motiv şi că nu este atât de uşor ca o altă femeie să-i câştige afecţiunea. Aminteşte-ţi că eşti la fel de frumoasă şi inteligentă în comparaţie cu rivalele de care te temi. 

Cere ajutorul unei prietene

Roagă o prietenă să-ţi analizeze comportamentul atunci când eşti alături de cel drag. Te poate ajuta să-ţi înţelegi mai bine gravitatea faptelor sau,dimpotrivă,să-ţi confirme dacă ele sunt întemeiate.

Stabileşte-ţi reguli de la începutul relaţiei

Încearcă să stabileşti câteva reguli de comportament în ceea ce priveşte relaţia voastră şi delimitează clar lucrurile permise de cele greşite. În acest fel,vei avea o justificare când unul dintre voi doi o dă în bară. Nu uita că,până la un punct,este bine să fii geloasă,atât timp cât ştii să o transformi în ceva care să nu te afecteze. Iar încrederea este fundamentul oricărei relaţii şi n-ar trebui să-ţi laşi temerile nejustificate s-o distrugă.Recente

sfaturi parinte copil shutterstock 1318903208 jpg
cateva detalii importante la alegerea vasului de wc  1654350490 jpg
caserole catering din polistiren snick ambalaje jpg
De ce este extrem de important să îți usuci mâinile după spălare, foto shutterstock jpg
Cele mai utile electrocasnice descopera aparatura esentiala pentru o casa moderna jpg
Ce include revizia periodica a masinii si cand ar trebui sa o faci jpg
input jpg
Kiwi, foto shutterstock jpg
Ce băutură caldă şi delicioasă îţi reduce colesterolul   Sursa foto Pixabay jpg
amantă personalități moarte  sursa foto   Shutterstock jpg
Lupta impotriva virusurilor   Alimente care iti vor proteja sistemul imunitar jpg
Un nou trend pe TikTok  Banda izolatoare pentru un somn mai bun   Sursa foto Shutterstock jpg
Ce tip de sport se potriveste zodiei tale   Sursa foto Shutterstock jpg
Coafuri la modă în toamna lui 2022   Sursa foto Shutterstock jpg
Cum poti porni un business in industria de beauty sfaturi si trucuri pretioase jpg
Eva Pavel Catalin Botezatu jpg
labute patrupezi plimbare foto shutterstock 1530537530 jpg
copil cu tulburare obsesiv compulsiva shutterstock 614822087 jpg
Trucuri de stil pentru minione inspirate din vestimentaţia reginei Elisabeta a II a   Sursa foto Shutterstock jpg
clickpentrufemei ro amr taha buKesU5Bpy8 unsplash jpg