Cum să supravieţuieşti infidelităţii

1 71059 original jpg jpeg

Infidelitatea partenerului este una dintre cele mai dificile obstacole ale unei relaţii. Deşi, unele persoane nu pot trece peste faptul că partenerul de viaţă a avut o aventură, alţii se gândesc dacă să mai acorde sau nu o şansă relaţiei.

Însă,cu iertare şi străduinţă din partea ambilor parteneri,un cuplu se poate reface după momentul infidelităţii.

Angajamentul

Dacă te-ai decis să îl ierţi şi să mergi mai departe alături de el,trebuie să îţi iei un angajament. Chiar dacă nu vei avea certitudinea că partenerul tău nu va mai călca strâmb,îl poţi determina să vorbească cu tine,să fie sincer tot timpul şi să îţi spună atunci când îl supără ceva.

Asumaţi-vă responsabilitatea

Este decizia ta dacă îl vei ierta sau nu,însă de îndată ce o faci,nu mai are rost să îl acuzi pentru ceea ce a făcut. Potrivit specialiştilor,aventurile nu se întâmplă pur şi simplu. Fie este vorba de ceva care îl nemulţumeşte la tine,fie nu te mai iubeşte şi simte că locul lui nu mai este lângă tine. Pentru a afla adevăratul motiv este important să discutaţi şi să vă exprimaţi sentimentele,asumându-vă responsabilitatea pentru faptele voastre.

Apropiaţi-vă

Pentru ca lucrurile să intre în normalitate este indicat să faceţi lucruri care altădată vă făceau plăcere. Petreceţi cât mai mult timp împreună,depănaţi amintiri,exprimaţi-vă sentimentele şi afecţiunea,pentru a trece mai uşor peste obstacolele din relaţia voastră. Nu ajută la nimic dacă stai să îi reproşezi la nesfârşit faptul că te-a înşelat. Încearcă să ai din nou încredere în el,bineînţeles,dacă observi că şi el se străduieşte să aducă lucrurile la normal.