Cum să te descurci cu familie şi serviciu

1 47294 original jpg jpeg

Între noi fie vorba, ai simţit cel puţin o dată în viaţă că ai prea multe pe cap. Soţul şi copii te vor energică şi iubitoare, la serviciu trebuie să fii o adevărată profesionistă şi cu banii ai câte o ceartă la fiecare sfârşit de lună. Cum să te împarţi peste tot?

Pe aceeaşi temă:

5 metode să împaci familia cu serviciul

Şi copil,şi carieră? Află cum să scapi de stres!

Stabileşte-ţi priorităţile

Ei bine,se poate să faci faţă cu brio tuturor activităţilor care te înconjoară,dacă te înarmezi cu răbdare şi ştii să faci diferenţa între lucrurile necesare şi cele mai puţin importante. Oricum ar fi,cheia succesuluieste să păstrezi un echilibru între efortul depus la locul de muncă şi timpul petrecut alături de familie. Stabileşte-ţi priorităţile şi resursele pe care le deţii ca să le pui în practică. În funcţie de ceea ce ai de făcut la muncă şi de ceea ce ai de rezolvat acasă,rezervă-ţi timp să le faci pe toate.

Problemele rămân la serviciu

De cele mai multe ori,locul de muncă îţi soarbe orice energie şi ajungi seara acasă toropită de oboseală şi iritată. Înainte de a te întâlni cu cei dragi,adu-ţi mereu aminte că treburile de la locul de muncă şi viaţa ta personală sunt lucruri diferite. Prin urmare,lasă problemele acumulate în timpul zilei la serviciu şi nu te duce acasă nervoasă şi prost dispusă. De asemenea,evită să-ţi termini acasă munca de la serviciu.

Cere sprijinul apropiaţilor

Fiecare persoană reacţionează într-un anumit mod la situaţiile presante. Analizează-te şi vezi cum reacţionezi la stresşi ce ai putea să faci ca să elimini consecinţele negative ale atitudinii tale. Ca punct de plecare,redu pe cât posibil activităţile stresante,deleagă unele persoane de încredere ca să-ţi vină în ajutor şi fă cât mai multă mişcare alături de familie.

Relaxează-te împreună cu familia

Nu în ultimul rând,soţul şi ceilalţi membri ai familiei au mare nevoie de afecţiunea şi de sfaturile tale. Prezenţa ta alături de cei dragi nu poate fi suplinită mereu de vorbitul la telefon,de cadouri sau de favoruri. Încearcă să-ţi petreci cât de mult timp poţi alături de ei şi să te concentrezi la serviciu,pentru a te încadra cu munca în programul de lucru.Recente