Cum să te descurci de minune ca mamă singură

1 70868 original jpg jpeg

Să fii părinte este un lucru dificil. Să fii un părinte singur e şi mai greu. Trebuie să-ţi asumi rolul de mamă şi tată, să te descurci cu programul de serviciu, de grădiniţă, cu şcoala şi cu treburile casnice. Între timp trebuie să mai şi respiri.

Ca să nu cedezi provocării,te învăţăm cum să te descurci ca mamă singură.

Dacă te simţi copleşită de programul năucitor care a venit la pachet cu copilul,şi simţi că sănătatea ta începe să scârţâie,încearcă să iei o pauză şi citeşte ce ai de făcut. Îţi prezentăm unele tehnici care pot reduce starea de anxietate,frustrarea şi sentimentul de extenuare.

Fă-ţi noi prieteni

Ca părinte,te poţi simţi deseori singur,mai ales când simţi nevoia să spui cuiva cu ce te confrunţi. O modalitate bună de a combate singurătatea este de a-ţi face noi prieteni sau să te alături grupurilor de părinţi care sunt în aceeaşi situaţie cu a ta.

Poţi obţine răspunsuri la multe din întrebările tale şi vei putea fi oricând sigur că ai pe cineva acolo,care te ascultă şi te înţelege. Totuşi,te poţi împrieteni cu alţi părinţi,îndiferent că sunt singuri sau în cuplu.

Fiecare a trecut şi trece prin situaţii similare şi te poate încuraja când nu mai ştii cum s-o scoţi la capăt.

Investeşte în tine

Uşor de spus,greu de făcut,ştim. Va trebui,însă,să te rupi puţin de programul infernal pe care îl ai zi de zi,pentru a te răsfăţa puţin. Fie că îţi place să citeşti,să faci băi calde,înconjurată de spumă şi uleiuri aromate,sau adori să te plimbi în parc,rezervă-ţi puţin timp pentru tine şi sufletul tău.

Câteva minute dimineaţa şi alte câteva minute seara te vor ajuta mult să-ţi revii şi să vezi viaţa în culori. Dacă ţi-ar plăcea să faci un curs demachiaj,de coafeză sau de fotografie,spre exemplu,fă tot posibilul să-ţi împlineşti visul.

Copilul este cel mai important lucru din viaţa ta,dar şi tu contezi.

Nu uita că şi somnul este esenţial pentru sănătatea ta. Chiar dacă ai la dispoziţie mai puţin de şapte – opt ore,încearcă să te relaxezi şi să dormi profund,ca să te odihneşti.

Ţine o agendă cu ce ai de făcut

Sună ciudat să pierzi timpul şi cu asta,dar o agendă te va ajuta să-ţi organizezi timpul mai eficient. Vei şti când să rezolvi treburile mai importante şi să nu mai pui pe lista de priorităţi sarcinile pe care le mai puteai amâna.