Cum să trăieşti singură într-o lume axată pe ideea de cuplu

1 70251 original jpg jpeg

Singură la vârsta de 30 de ani, căutând încă bărbatul potrivit – iată o situaţie care poate naşte frustrări! La ele se adaugă invidia, pentru că alţii trăiesc viaţa pe care ţi-o doreşti atât de mult, precum şi vina, deoarece eşti judecată de ceilalţi că nu ţi-ai realizat o familie.

Dacă te numeri printre cei care au sufletele roase de singurătate,o posibilă soluţie este să-ţi schimbi percepţia asupra situaţiei în care te găseşti,ceea ce înseamnă să renunţi să mai crezi că a fi „singură la 30 de ani” este ceva negativ. Gândul acesta nu te va face neapărat mai fericită,dar îţi va spori încrederea în tine şi farmecul personal,ajutându-te să înnozi o relaţie cu un posibil partener.

Resetează-te mental!

Aşteptările pe care le ai şi presiunile pe care le fac alţii asupra ta te domină şi-ţi fac zile negre. De aceea,e esenţial să-ţi regândeşti abordarea,renunţând să consideri că viaţa ta personală este un eşec.

Bucură-te de cei dragi şi de tot ceea ce ai frumos şi bun acum în viaţa ta! Dacă n-ai o relaţie de dragoste sau un soţ nu înseamnă că nu eşti un om realizat sau mulţumit cu sine însuşi.

Ce-ţi lipseşte de fapt?

Află ce te deranjează cu adevărat la tine! E posibil să nu fie tocmai absenţa unui bărbat,ci faptul că nu ai încredere în tine,că te-ai izolat de ceilalţi,că lucrezi prea mult şi nu-ţi permiţi momente de respiro în care să te bucuri de o plimbare,de un film la cinema sau de o piesă de teatru,de o ieşire cu 2-3 prietene bune.

Nu eşti singura care amână căsătoria!

Te simţi vinovată că ai ajuns la 30 de ani şi nu ai încă o familie? Nu ai motive cu adevărat importante! În ultimele decenii,a crescut cu aproape zece ani media de vârstă la care femeile se căsătoresc,iar cele care îşi fac o familie mai târziu par să aibă parte de o căsnicie mai fericită.

În orice caz,n-ar trebui să te compari cu ceilalţi,pentru că înainte de necesitatea de a te stabili într-o căsătorie sau de a avea un copil la vârstă standard,este mult mai important să găseşti partenerul potrivit,dar nu neapărat cel ideal,pe care probabil că nu-l vei afla niciodată,chiar dacă ai căuta o viaţă întreagă.

Să-ţi spun un secret:«Domnul Perfecţiunenu există!»

Probabilitatea de a te căsători după vârsta de 30 de ani scade şi pentru că nu eşti dispusă să faci vreo concesie. Alesul trebuie să fie perfect.

După ce ai depus eforturi să fii pe picioarele tale,financiar vorbind,sigur că-ţi doreşti ca acela alături de care îţi vei petrece viaţa să fie pe măsura aşteptărilor tale. Din păcate,nimeni nu e perfect.

Dacă unul dintre cei care ţi-au ieşit în cale are cele mai multe calităţi pe care le doreşti la un bărbat nu este cazul să renunţi la relaţie doar pentru că-i lipseşte foarte puţin pentru a fi  alesul pe care l-ai aşteptat dintotdeauna. Altfel,s-ar putea ca tu însăţi să fii stavila din calea propriei fericiri.