Cum să treci peste anumite situaţii în viaţă!

1 73965 original jpg jpeg

În orice cuplu apar momente dificile, care pot fi depăşite cu maturitate dacă există înţelegere. Din păcate, în unele cazuri, lipsa de experienţă, orgoliile şi reacţiile impulsive duc inevitabil la o ruptură serioasă. Anumite schimbări în viaţa de cuplu cum sunt boala, un job nou, apariţia unui copil pot provoca adevărate tragedii, dacă nu sunt ţinute sub control.

Dacă unii dau dovadă de înţelepciune şi preferă să facă mai mult compromisuri ca să depăşească situaţiile dificile din viaţă,alţii reacţionează după cum le dictează sufletul pe moment,fără să se gândească pe termen lung. Şi sfârşesc la notar,acceptând anumite condiţii pentru divorţ.

Psihologii s-au pus de acord şi au făcut o listă cu cele mai frecvente evenimente care pot pune pe jar încrederea,iubirea şi respectul dintre doi parteneri. Există,însă,şi o soluţie preventivă:comunicarea. Prin discuţie,membrii unui cuplu pot depăşi greutăţile.

O problemă de sănătate

Când unul dintre soţi se îmbolnăveşte,nu doar persoana în cauză suferă,ci întreaga relaţie are de suferit.

Boalapoate scădea încrederea în sine şi poate afecta din mai multe direcţii psihicul unei persoane,făcând ca aceasta să nu se mai ridice la nivelul aşteptărilor partenerului/partenerei.

Unele cupluri trec cu bine peste neajunsurile bolii,altele aleg să se despartă.

Un studiu recent arată că 6% din relaţiile în care unul din parteneri s-a îmbolnăvit de cancer,afecţiuni cardiace sau boli la plămâni se destramă.

Un nou job

O cercetare efectuată de oamenii de ştiinţă americani a scos la iveală că relaţiile în care bărbatul este şomer sau nu are un loc de muncă prezintă un risc mare de divorţ.

Din studiu a reieşit că bărbaţii sunt mai predispuşi să-şi părăsească soţiile,dar şi să fie părăsiţi de soţii.

Lipsa unui loc de muncăatrage cu sine probleme de la bani,stres şi insecuritate financiară.

Se întâmplă ca partenerul cu serviciu să aleagă să muncească dublu,pentru a susţine relaţia,însă această decizie se dovedeşte a fi de multe ori greşită,pentru că partenerul se simte izolat şi abandonat.

Naşterea unui copil

Ai auzit cu siguranţă despre cupluri care s-au despărţit pentru că unul dintre ei îşi dorea copii,iar celălalt nu voia.

Pe de altă parte,şi naşterea unui copilpresupune responsabilităţi uriaşe,dar şi diferenţe între parteneri,care îi pot transforma din aliaţi în duşmani pe câmpul de luptă.

Creşterea şi îngrijirea unui copil scoate din părinţitot ce e mai buni din ei,dar şi ce e mai rău.

Cercetările amănunţite în domeniu şi publicate în Jurnalul de Psihologie Familială sugerează că 67% din cupluri experimentează în primii trei ani de viaţă ai copilului o scădere a sentimentelor care au dus la căsătorie.