Cum te joci cu copilul la malul mării

1 64157 original jpg jpeg

Plaja, marea, nisipul sunt un teren nesfârşit de joacă. Profită de zilele însorite de vacanţă pentru a te distra cu copiii tăi pe malul mării. Iată câteva idei de activităţi pe gustul celor mici!

Goana după comori

Valurile aduc pe nisip tot soiuri de lucruri interesante:de la scoici la cioburi de sticlă minunat şlefuit,de la pietricele găurite la draci-de-mare (fructele uscate ale unei plante din Deltă). Faceţi lungi plimbări în apa mică de pe lângă mal,în căutarea comorilor deosebite. În felul acesta,micuţulînvaţă să se concentreze,şi face mişcare în acelaşi timp. Nu uita să-i acoperi capul cu o pălăriuţă!

Gimnastică în apă

Fie că ştie sau nu să înnoate,micuţul tău adoră să se bălăcească. Apa şi activităţile în apă îl ajută foarte mult pe copilsă crească frumos şi sănătos. Faceţi cât mai multă mişcare în undele albastre ale mării,pentru că aceasta îl va ajuta la fortificarea organismului şi la dezvoltarea motricităţii. Şi nu uita un alt avantaj:cel mic va dormi neîntors la prânz!

Clasicele castele de nisip

Acest joc clasic îşi menţine frumuseţea şi actualitatea. Stârneşte-i imaginaţia celui mic şi provoacă-i abilităţile tehnice,construind împreună castele de nisip! Ajutaţi-vă de pietricele şi scoici,de beţişoare şi cutii goale de suc. Rezultatul e întotdeauna spectaculos!

Jocuri cu salteaua gonflabilă

Salteaua gonflabilă poate fi suportul şi prilejul a nenumărate jocuri:de la „Podul de piatră” reinterpretat (jucătorii trec pe sub salteaua care închipuie podul,ţinută de unul din participanţi),la trambulină pentru sărituri nepericuloase în apă (atenţie la adâncimea locului!).

Jocuri cu mingea

În apă sau pe plajă,jocurile cu mingea la mare au un farmec special. Atât nisipul cât şi apa îngreunează puţin mişcările celui mic şi acest lucru îl va ajuta să îşi dezvolte motricitatea. O minge mai mică sau una mai mare îl pot învăţa să se descuce în situaţi variate,iar schimbarea locului de joacă,în apă sau pe uscat,îl va ajuta să se adapteze repede noilor condiţii. Organizează concursuri cu premii sau „pe porunci”!