De câte tipuri sunt mamele

1 66226 original jpg jpeg

Psihologii spun că există mai multe tipuri de mame: perfecţioniste, imprevizibile, cele mai bune prietene, care raportează totul la ele sau complete. Pentru că tipul de mamă îşi pune amprenta asupra dezvoltării emoţionale a copilului, este bine să cunoşti aceste tipologii.

Ştim cu toţii că mamele au tendinţa de a ne sufoca uneori cu afecţiunea şi grija faţă de noi. Deşi intenţiile lor nu sunt rele,pot să afecteze modul în care ne raportăm la cei din jur.

De câte tipuri sunt mamele. Mama perfecţionistă

De obicei,este mama fricoasă şi anxioasă,obsedată de control,pentru care aspectul este totul. Copiii ei au tendinţa de a se critica foarte mult,suferind de senzaţie de gol emoţional. Totodată,copiii care au o mamă perfecţionistă au un puternic sentiment de angajament în relaţii şi sunt responsabili şi încrezători în ceea ce fac. Muncesc cu greu pentru a obţine ceea ce-şi doresc şi sunt perseverenţi.

Chiar şi aşa,copiii care au o astfel de mamă au impresia că opiniile altora sunt mult mai importante decât opiniile lor şi au adesea un sentiment sporit că lumea este cu ochii numai pe ei şi că sunt frecvent judecaţi.

De câte tipuri sunt mamele. Mama imprevizibilă

Nerăbdătoare,furioasă,emoţională,aceasta estemamacopleşită de sentimente. Psihologii spun că acest tip de mamă creează probleme şi crize în mintea ei şi că transmite aceste nelinişti şi copiilor ei,prin acţiunile pe care le întreprinde.

Copiii care au o mamă imprevizibilă au abilităţi excelente şi capacitatea de a fi empatici. Adesea,oferă sprijin emoţional colegilor,precum şi prietenilor şi familiei. Moştenesc de la mama lor nevoia înrădăcinată de a avea grijă de oameni. Însă,pot fi copleşiţi de emoţii,cum sunt furia,anxietatea şi depresia.

De câte tipuri sunt mamele. Cea mai bună prietenă

Îşi tratează copiii ca de la egal la egal,în scopul de a evita să pună limite. Îşi asumă rolul de confidentă emoţională şi partener,lăsând copilul,teoretic,fără mamă.

Copiii care au o astfel de mamă au înţeles importanţa graniţelor între părinţi,copii,colegi şi familii. Sunt conştienţi de faptul că trebuie să preia iniţiativa. Însă,se pot simţi neglijaţi emoţional.

De câte tipuri sunt mamele. Mama care raportează totul la ea

Acesta este unul dintre tipurile de mamă prevalente,care sunt în imposibilitatea de a-şi vedea copiii ca pe indivizi separaţi,şi au tendinţa de a fi nesigure. Copiii care au o astfel de masă sunt intuitivi şi eficienţi în relaţiile cu cei din jur. Mai mult,sunt foarte loiali şi ştiu să aprecieze nevoile altor oameni,ajutându-i să-şi rezolve problemele. Însă,se îndoiesc de propriile abilităţi în luarea deciziilor. Li se pare dificil să aibă încredere în propriile sentimente,deoarece văd părerea mamei mai importantă şi mai puternică decât a lor.

De câte tipuri sunt mamele. Mama completă

Acest tip de mamă combină cele mai bune elemente ale celorlalte patru stiluri. Emoţional echilibrată,ea poate să-şi vadă copiii ca indivizi separaţi,ajutându-i să fie pe picioarele lor. Copiiicare au o astfel de mamă se simt iubiţi şi înţeleşi şi iniţiază relaţii fără să le fie teamă că vor fi respinşi. În plus,înţeleg că alţi oameni au propriile lor perspective.Recente

Ghid de calatorie cu copiii  Sursa foto shutterstock 622990619 jpg
Painici cu usturoi  Sursa foto shutterstock 85029145 jpg
carente jpg
Alimente inghetate jpg
clickpentrufemei (1) jpg
Tarta de vara  Sursa foto shutterstock 2021914094 jpg
stres jpg
constipație jpg
Alimentele ultraprocesate jpg
Floarea de hartie este si remediu naturist  Sursa foto Pixabay jpg
Legume cu usturoi  Sursa foto shutterstock 1790228171 jpg
căldură  foto   Shutterstock jpg
dulap cu haine jpg
Curățenia și ordinea de acasă nu au fost niciodată atât de simple jpg
Vrei sà scapi de mirosurile neplÃcute din bucÃtÃrie ta când gÃtesti Iatà câteva trucuri care te pot ajuta în acest sens (1) jpg
Ce este rejuvenarea vaginla si cum iti dai seama ca a venit timpul sa apelezi la ea jpg
Ai parul deteriorat Vezi cateva metodele de ingrijire care ii vor reda aspectul sanatos jpg
Chec cu zmeura  Sursa foto shutterstock 146752931 jpg
masti turmeric shutterstock 201136739 jpg
celulita shutterstock 2296152455 jpg