De ce are nevoie copilului tău pentru a se dezvolta armonios

1 72096 original jpg jpeg

Sunt anumite lucruri de care copilul tău are nevoie şi pe care banii nu le pot cumpăra. Acestea sunt şi cele mai esenţiale în viaţa copilului tău fiindcă în funcţie de ele se dezvoltă. Lucrurile materiale nu le compensează pe celelalte.

Dragoste

Mai important ca oricare alt lucru este dragostea. Copiii au nevoie de dragoste,au nevoie să se simtă iubiţi. Când aceştia sunt iubiţi,încrederea şi stima de sine creşte,în acelaşi timp cu capacitatea de a iubi la rândul lor pe ceilalţi.

Citeşte şi:

Când copilul tău se revoltă

Cum influenţează tatăl copilăria copilului

Timp şi atenţie

Copii au nevoie de toată atenţia ta. De asemenea au nevoie de timpul tău,să stea cu tine. Chiar dacă unele zile pot fi aglomerate,găseşte-ţi timp şi pentru cel mic,joacă-te cu el şi acordă-i atenţie.

Încurajează-l şi apreciază-l

Un simplu cuvânt prin care vede că eşti mândră de el şi îl apreciezi îi poate da mai multă putere şi motivaţie în ceea ce face. Asigură-te că cel mic ştie că eşti mândră de el şi profită de orice ocazie pentru a-i spune asta.

Oportunitate

Oferă-i copilului tău oportunităţi pentru a experimenta lucruri noi. În acest fel vor descoperi ce le place să facă şi lucrurile la care se pricep.

Disciplină şi educaţie

 Copiii trebuie să înveţe încă de la o vârstă foarte fragedă cum trebuie să se comporte. Disciplina şi educaţia joacă un rol important în viaţa celui mic. Cei 7 ani de acasă nu pot fi înlocuiţi cu nimic. Bazele educaţiei se formează în primul rând acasă.  

Permite-i să greşească

Copiii sunt copii,şi mereu vor greşi,vor face boacăne. Fii răbdătoare cu el şi explică-i frumos de ce a greşit. Nu e nevoie să ţipi la el sau să faci o tragedie din asta. Aceştia au nevoie de o oarecare libertate,cât timp siguranţa lor nu este pusă în pericol.

Îmbrăţişări şi pupici

Copiii au nevoie de astfel de gesturi de afecţiune din partea ta. Cu cât mai multe,cu atât mai bine.