De ce au bebeluşii nevoie de carne

1 58308 original jpg jpeg

După ce a trecut la alimentaţia diversificată, bebeluşul tău are nevoie de carne în meniu. De ce? Pentru proteinele şi fierul din compoziţia acesteia.

De ce sunt bune proteinele animale

Proteinele furnizează organismului materialul indispensabil creşterii. Iar cele mai valoroase „materii prime” provin din produse de origine animală. Sigur,există şi anumite vegetale (soia,fasolea,mazărea,făina de grâu sau porumb,ciupercile,unele fructe) bogate în proteine,dar acestea nu conţin toţi aminoacizii necesari unei bune dezvoltări.

În plus,pentru fiecare gram de substanţă proteică metabolizată,corpul său are nevoie şi de substanţe minerale. Tot carnea,mai ales cea roşie sau ficatul îi oferă şi fierul atât de preţios.

Ce carne îi dai

Când puiul tău a ajuns la vârsta  6 luni,are un tub digestiv suficient de matur pentru digerarea alimentelor solide. Cea mai potrivită pentru copiii mici este carnea de pasăre şi cea de vacă,fără grăsime şi neafumată. Peştele pe care urmează să i-l prepari poate fi proaspăt-de preferinţă mare şi fără oase-  sau file de peşte congelat.

După vârsta trei ani,pot gusta şi puţină carne de porc,dar foarte slabă,deoarece organismul lor o tolerează mai greu,mai ales din cauza grăsimilor.

Citeşte şi:

Alimente care fac rău copiilor

Convinge-l să mănânce sănătos!

Cum o  prepari

Prepararea cărnii şi a peştelui pentru un copil de 6-7 luni se face întotdeauna prin fierbere,după care se toacă mărunt şi se pasează cu mixerul sau furculiţa. Pentru a fi sigură că va accepta alimentul nou introdus poţi amesteca pasta de carne sau de peşte cu piureul de legume,după gustul micuţului tău.

Calculează-i necesarul de proteine!

Iată un mod simplu de a calcula un minimum necesar de proteine pentru un copil:înmulţeşti 3 g cu numărul său de kilograme. Dacă micuţul tău cântăreşte,de exemplu,15 kilograme,are nevoie zilnic de 45 g proteine. Dintre acestea,jumătate ar trebui să provină din carne,iar restul din ouă,lactate,cereale sau legume.