De ce este bine să mănânce copilul broccoli

1 74365 original jpg jpeg

Broccoli este una dintre acele legume verzi, pe care copiii încearcă s-o evite, la fel cum fac şi mulţi adulţi. Acesta este bogată în minerale şi previne dezvoltarea de boli. La fel ca multe legume verzi, broccoli are beneficii asupra sănătăţii, unele despre care nu ştim.

Iată care sunt beneficiile consumului de brocoli:

1. Este anti-cancerigen.Te protejează împotriva dezvoltării de cancer la sân,de col uterin,dar şi a cancerului gastric. În esenţă,broccoli conţine mai mulţi compuşi anti-cancerigeni.2. Te ajută să slăbeşti. Acest lucru se datorează faptului că previne constipaţia,având o digestie regulată,şi previne supraalimentarea.3. Ajută ochii.Acesta conţine compuşi care previn deteriorarea ochiului,inclusiv degenerescenţa maculară şi cataracta.4. Stimulează imunitatea.Acesta conţine zinc şi seleniu,împreună cu beta-carotenul,dau proprietăţi şi stimulează sistemul imunitar.5. Ajută sistemul osos.Broccoli conţine vitamina K şi calciu,ambele fiind bune pentru prevenirea osteoporozei.6. Ajută sistemul nervos.Broccoli conţine un nivel ridicat de potasiu,care este esenţial în buna funcţionarea şi eficientă a creierului.7. Ajută sistemul cardiovasculator.Acesta conţine luteină care previne îngroşarea arterelor,care la rândul său,reduce incidenţa de atacuri de cord sau accidente vasculare cerebrale. În plus,legumele conţin vitamina B,care previne atacurile de inimă şi accidentul vascular cerebral.8. Combate răcelile comune.Broccoli este bogat în vitamina C şi este benefic pentru combaterea răcelilor.Broccoli conţine calciu,magneziu şi potasiu,care servesc la stabilizarea tensiunii arteriale. Conţine un compus care permite repararea pielii,şi este o sursă de proteine,iar potasiul,care este prezent în concentraţii mari în brocoli este excelent pentru prevenirea crampelor musculare.În plus faţă de beneficiile enumerate mai sus,broccoli este un detoxifiant la nivel genetic. Se pare că are un efect global de detoxificare datorită prezenţei a trei fitonutrienţi puternici,care lucrează împreună.  

Modalităţi a găti broccoli:

Deoarece broccoli nu este leguma preferată a multor oameni,contează mult felul în care este gătit. Iată câteva opţiuni pentru a face mai gustoasă această legumă:

  

Salată cu broccoli

Spală broccoli cât mai bine şi pune-l într-un vas tăiat,la care adaugi condimente şi carne,fie de pui,fie de vită. Avantajul este că se amestecă şi să păstrează verde,şi aroma,dar şi valoarea nutritivă.

Suc de broccoli

Aşa cum prepari suc de diferite fructe şi legume,la fel de bun este şi sucul de broccoli. Adaugă broccoli la sucul de portocale,căpşuni sau banane.

Paste cu broccoli

Adaugă broccoli la o reţetă de paste care îţi place.