De ce lucrăm mai bine decât bărbaţii

1 66792 original jpg jpeg

Am observat cu toţii că la serviciu comunicăm, gândim şi reacţionăm diferit. Chiar şi acasă, o femeie e capabilă să facă mai multe lucruri deodată, pe când bărbaţii…

Femeile,cei mai buni negociatori...

Psihologii sunt de părere că femeile sunt mai buni negociatori decât bărbaţii datorită abilităţilor lor de analiză şi de organizare.

Ele ştiu să-şi gestioneze mai bine gândurile şi reacţiile şi reuşesc,aproape de fiecare dată,să câştige atenţia şi încrederea interlocutorului mai uşor,datorită tonului cald şi împăciuitor cu care sunt dispuse să discute.

În plus,atenţia la detalii,dar şi siguranţa de sine afişată într-o discuţie îi pot acapara şi convinge mai repede şi mai uşor pe ceilalţi.

Un alt aspect pe care îl aduc în atenţie psihologii este faptul că femeile comunică mai bine şi pentru că empatizează foarte mult cu cei din jur.…dar şi cei mai ambiţioşi şefi

Mitul potrivit căruia o femeie este prea sensibilă ca să ocupe o poziţie înaltă în conducerea unei firme mari a fost „dărâmat” de specialiştii din cadrul Universităţii Duke,din SUA.

Ei cred cu tărie că odată ce o femeie a reuşit să doboare această barieră,devine mai competentă,sigură pe sine şi amabilă decât reprezentanţii sexului opus.

Mai mult,psihologii spun că femeile care au reuşit să obţină acest statut de lider au muncit de două ori mai mult pentru a avansa în carieră.