De ce sunt merele esenţiale pentru copii

1 73245 original jpg jpeg

Fie că micuţul tău iubeşte merele sau nu-i plac, este esenţial să fie inclus măcar unul în planul de masă a copilului în fiecare zi. Nu numai că ţine doctorul departe, ci îi oferă energie şi substanţele nutritive de care organismul are nevoie.

Chiar dacă poate părea ridicol,deoarece copiii au multă energie,unii se simt lipsiţi de energie şi au mai multe probleme de sănătate. Ai grijă de sănătatea celui mic prin includerea unui măr la mesele principale.

Iată de ce este bine să mănânce copilul un măr pe zi:1. Stimulează sănătatea sistemului osos

Merele sunt bogate în acid boric,care ajută la absorţia calciului şi a magneziului,care sunt importante pentru sănătatea oaselor copilului. Din moment ce oasele trebuie să se dezvolte,trebuie să asigurăm micuţului un plan de alimentaţie care să includă toate substanţele nutritive esenţiale pentru dinţi şi oase. Prin mâncarea unui măr poţi ajuta la stimularea sănătăţii oaselor.

2. Creşte aportul de vitamina C

Portocalele nu sunt singurele surse de vitamina C. Un măr oferă aproximativ 14 % din doza zilnică recomandată. Organismul nu stochează aceste vitamine,aşadar este esenţial să fie consumate alimente din care să le absoarbă. Vitamina C ajută la stimularea sistemului imunitar al copilului,prin urmare,scade riscul de a dezvolta gripă şi răceală. Dacă nu vrea să-l mănânce,adaugă-l la fulgii de ovăz,sub formă de suc,piureuri sau în iaurt.

3. Sunt o sursă de carbohidraţi sănătoşi

Copilul are nevoie de carbohidraţi pentru a rămâne activ pe tot parcursul zilei. Există mai multe surse de carbohidraţi,dar merele sunt,probabil cele mai sănătoase. Au un conţinut ridicat de fibre şi unul mic de zahăr,ceea ce le face o gustare perfectă pentru copil. Conţinul ridicat de fibre din măr ajută la menţinerea nivelului ridicat de energie şi creativitate. Dacă copilului nu-i plac merele,un truc pe care-l poţi folosi este să-l incluzi într-o salată de măr tăiat felii şi morcov ras. Este o salată delicioasă pe care o va iubi.

4. Au un conţinut ridicat de pectină

Niciodată nu e prea devreme pentru a începe să te gândeşti la prevenirea cancerului. Merele conţin pectină,care ajută la prevenirea riscului de a creşte nivelul colesterolului,de a dezvolta boli de inimă şi cancer. În plus,pectina este cea care ajută procesul de digestie şi poate trata diareea.

5. Sunt bogate în vitamina A

Merele conţin vitamina A,o vitamină importantă care aduce un plus vederii,dar ajută şi sistemul osos şi dinţii. În plus,vitamina A ajută la protejarea copilului de infecţii,stimulează creşterea ţesuturilor şi a celulelor din organism,în special pe cele din piele,unghii şi păr.

Valorile nutritive ale mărului sunt minunate,acesta fiind motivul pentru care trebuie inclus un măr la o masă principală pentru a se menţine sănătoşi şi copilul,dar şi adulţii.