De ce suntem diferite de bărbaţi?

1 52816 original jpg jpeg

Te-ai întrebat vreodată de ce exact când cauţi intimitatea cu partenerul tău, acesta caută solitudinea, de ce atunci când dă de greu, nu cere sfaturi sau de ce te pisează cu aceeaşi întrebare stereotipă, „Eşti supărată?“, când se vede clar pe faţa ta că eşti? Acest articol ar trebui să-ţi dea răspunsurile la întrebările de mai sus.

De ce suntem diferiţi

Bărbaţii şi femeile îşi exprimă sentimentele şi emoţiile diferit,având deseori opinii divergente asupra lucrurilor din viaţa lor.

Cea mai mare problemă apare atunci când fiecare dintre sexe încearcă să impună propria viziune în faţa celuilalt. Dragostea şi buna înţelegere în intimitate sunt posibile atât timp cât cei doi parteneri se percep ca diferiţi,dar egali. Varietatea nu poate decât să aducă un plus şi să alunge plictiseala,în niciun caz nu ar trebui să valideze superioritatea femeii sau a bărbatului asupra celuilalt.

Dorinţe în cuplu

Bărbaţii apreciază să fie iubiţi aşa cum sunt,şi din punct de vedere emoţional nu se schimbă decât în situaţii excepţionale. Cu toate acestea,pentru că simt nevoia de a fi acceptaţi,sunt dispuşi să facă,mai mult de ochii partenerei,multe lucruri care nu le convin,dar care le asigură nivelul de acceptare dorit.

De cealaltă parte,femeile îşi doresc mult mai mult să aibă parte de înţelegere şi de susţinere din partea partenerului. De asemenea,femeile simt deseori nevoia de validare. O femeie care este în centrul atenţiei la un eveniment se va simţi în al nouălea cer. Poate că de aceea femeile caută şi atât de mult să ocupe un loc central şi să iasă în evidenţă pentru a fi „validate“ de parteneri atât din punct de vedere fizic,cât şi emoţional.

Ei:fiinţe autonome şi introvertite

Bărbaţii au tendinţa de a-şi canaliza toate energiile pentru atingerea de obiective într-o manieră cât mai eficientă. În general,se bazează pe resursele proprii şi nu solicită ajutorul celor din jur. Bărbaţii valorizează mult puterea şi autonomia. De aceea,dacă nu reuşesc să depăşească o problemă,au tendinţa să se retragă în ei. Lucrul acesta le scoate de obicei din minţi pe consoartele care nu înţeleg de ce bărbaţii lor nu le cer ajutorul nici acolo unde este evident că ele se pricep mai bine.

Noi:personalităţi comunicative şi emotive

Confruntate cu diverse probleme sau sarcini,femeile simt nevoia să comunice şi să aibă parte de susţinere. Mai mereu comunicarea este plină de detalii şi îi irită într-o destul de mare măsură pe bărbaţi,pentru că aceştia preferă în general soluţiile simple. De cele mai multe ori,femeile par însă a fi mai eficiente în muncile care necesită rutină şi atenţie distributivă. Acestora le place să vorbească despre problemele pe care le au mult mai mult decât partenerii lor,căci astfel fac faţă mai uşor opreliştilor. Femeile au tendinţa de a fi emoţionale şi folosesc problemele ca liant social,neavând ca dorinţă principală rezolvarea prin discuţiile cu ceilalţi.

simeon stalpnicul png

Ei uită mereu,noi ne aducem întotdeauna aminte

Din cele mai vechi timpuri,femeile trebuiau să nu uite acele experienţe care puteau pune în pericol familia,copiii,acele locuri care nu erau sigure. În schimb,  pentru un bărbat era esenţial să nu-şi aducă aminte de cât de frică i-a fost când a văzut un animal de pradă sau cât de multă durere a suportat în urma loviturilor primite într-o bătălie. De aceea,cercetătorii sugerează că aceste diferente reprezintă selecţii evolutive vechi care devin evidente în formulele de cuplu şi de familie moderne.

De aceea,de cele mai multe ori,bărbaţii nu-şi aduc aminte de discuţia infierbântată din urmă cu două minute,iar femeile îşi amintesc şi de o vorbă care a durut cu mulţi ani in urmă. La fel se explică şi faptul că bărbaţii au tendinţa să nu ţină supărarea,să se enerveze foarte tare 5 minute,apoi să-şi vadă de treabă ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat – asta în vreme ce femeile ţin supărarea mult mai mult timp.

Femeile folosesc indicii,bărbaţii nu le descifrează

Bărbaţii sunt mai puţin abili în a descifra tonalităţile vocii sau subtilităţile expresiilor faciale şi au o lipsă totală de acurateţe în a decoda tristeţea pe chipul unei femei. De aceea,de cele mai multe ori,este bine să comunicaţi cu bărbaţii într-o manieră directă,pentru că indiciile fine pe care le folosiţi s-ar putea să nu fie detectate.