De ce trebuie să ţii cont când alegi ghiozdanul pentru copilul tău ca să faci o alegere corectă

1 shutterstock 243511540 jpg jpeg

Ai cumpărat deja tot ce este nevoie pentru ca cel mic să înceapă şcoala cu dreptul, în condiţiile date e situaţia sanitară? Nu uita ca ghiozdanul este foarte important şi trebuie ales cu grijă faţă se sănătatea coloanei celor mici.

Dacă vrei să-l înlocuieşti pe cel vechi sau e vorba despre primul lui rucsac de şcoală, atunci ar fi indicat să faci alegeri inteligente. Atât mărimea, felul în care acesta se prinde de umeri, cât şi rezistenţa materialelor contează foarte mult! Iată câteva detalii de care trebuie să ţii cont dacă vrei să faci cea mai bună alegere.

Optează pentru un ghiozdan pe marime

Fereşte-te de ghiozdanele încăpătoare şi voluminoase, care-i depăşesc mărimea trunchiului. Un rucsac mai mare îi va afecta poziţia, iar centrul de greutate va pica necorespunzător. Este foarte important să-i alegi un ghiozdan de măsuri proporţionale, pentru că aşa îi vei proteja coloana şi-l vei ajuta să se dezolve armonios.

Bine de ştiut!

Un studiu al Institutului Naţional de Statistică relevă faptul că aproape 5% dintre elevi suferă de afecţiuni ale coloanei vertebrale, pentru că poartă ghiozdane prea grele sau de o dimensiune necorespunzătoare.

Atenţie la greutatea ghiozdanului!

În mod normal, greutatea totală a ghiozdanului unui elev, indiferent că este la clasa pregătitoare, indiferent că este mai mare, nu trebuie de depăşească 10%-15% din greutatea celui mic. Aşadar, e foarte important să optezi pentru un rucsac relizat din materiale rezistente, dar uşoare, fără întărituri din plastic sau metal, care să nu îngreuneze şi mai tare sarcina de a-şi căra caietele şi manualele aferente.

Pentru a face cea mai bună alegere, fii atent la următoarele detalii:

@shutterstock