Defectele feminine, în viziunea bărbaţilor

1 64788 original jpg jpeg

Om fi noi „răsfăţabile” şi „iubibile”, după cântecul trupei Taxi, dar, doamnelor, hai să recunoaştem că nu suntem perfecte!

Am invitat câţiva bărbaţi curajoşi să-şi dea cu părerea despre cele mai enervante obiceiuri ale reprezentantelor sexului frumos. Iată ce-a ieşit!

Ne panicăm prea repede

Stelian S.,33 de ani,din Ploieşti,logodit

754eddb664add46cc9471ee693a72cba jpg jpeg

„Nu am foarte multe lucruri care să mă deranjeze la femei,dar recunosc că nu-mi plac cele care se panichează uşor şi nu au răbdare. Mă refer la situaţiile când încep să presupună anumite situaţii în defavoarea lor sau când încep să-şi construiacă în minte tot felul de scenarii dramatice,care nu au nicio legătură cu realitatea. Apoi îşi dau seama că au făcut «mult zgomot pentru nimic». Totul se rezolvă cu răbdare şi calm. În concluzie,nu-mi plac femeile care se victimează şi au tendinţa să devină fataliste,exact atunci când,cu puţin efort,pot încerca o atitudine mai optimistă.”

Suntem prea nervoaseşi obsedate să slăbim

Adrian Chicireanu,35 de ani,din Bucureşti,căsătorit

11f9219e95dd9c4355bf75c6c02746b2 jpg jpeg

Femeia... ce dar nepreţuit lăsat de Dumnezeu nouă,bărbaţilor! Şi totuşi,nu lipsită de o listă întreagă de supărătoare defecte. Ce mă deranjează? Că femeile nu uită de rutina care le face deseori nervoase şi lipsite de  libidou. La bărbaţi se rezolvă cu o bere,dar nu,la ele totul e calculat şi bine pus la punct,chiar şi în viaţa intimă! De asemenea,vor sa devină toate corporatiste,să fie puse la muncă pe bani puţini,care oricum nu le ajung nici măcar să-şi ia haine de firmă. Vor toate să se mărite,o viziune greşită din punctul meu de vedere,ca să nu mai spun că sunt „setate” să slăbească,fără a înţelege că gustul bărbaţilor e atât de variat şi nu cuprinde numai slăbănoage.” 

Suntem încăpăţinate

Marian Corneanu,26 de ani,din Bucureşti,căsătorit

80697a0a1cc1667dce0c96cd18720156 jpg jpeg

,,Primul lucru care îmi vine în minte când mă gândesc la lucrurile care mă enervează la femei este tocmai faptul că vorbesc (uneori!) prea mult. Mai ales în zilele grele,vorbăria lungă e cam ultimul lucru de care ai nevoie. Am întâlnit destule situaţii în care am observat că sunt ameţite şi foarte încăpăţânate. Nu pot fi convinse de anumite lucruri nici măcar cu argumente logice,ceea ce îngreunează şi mai mult conversaţia. Un alt lucru care mă enervează la femei este că ele deşi susţin sus şi tare egalitate între sexe,se aşteaptă să fie tratate preferenţial. Cine să le mai înţeleagă!?”.  

Viorel Spătariu,58 de ani,din Zemeş,judeţul Bacău,căsătorit   

50fcbbde39a2f2e86a74335babc45363 jpg jpeg

,,Lipsa de răbdare şi încăpăţânare se numără printre lucrurile care mă enervează cel mai mult la femei. Ele sunt răbdătoare când vine vorba de lucruri care le plac lor,însă în rest devin prea agitate. Şi faptul că uneori vorbesc peste măsură ne mai scoate pe noi,pe bărbaţi,din pepeni. Unele din ele nu sunt ordonate,n-au grijă de felul în care arată sau de modul în care este aranjată locuinţa,iar aceste lucruri spun multe despre ele”.   

Adrian Ciprian,30 de ani,din Bucureşti,necăsătorit

„Voi începe cu ceea ce îmi urcă cel mai mult «tensiunea»,în sens negativ,la femei:lipsa de punctualitate şi scuzele invocate,mai ales încăpăţânarea şi lipsa de argumente pentru a-şi susţine cauza. Apoi,majoritatea femeilor sunt exagerat de geloase. De la simple înţepături până la certuri în toată regula,gelozia denotă o lipsă majoră de încredere. Ca să nu mai spun că,în multe din situaţiile mai complicate din viaţă,femeile îşi pierd nefondat încrederea în propriile puteri. Deşi le explici că sunt capabile,inteligente,frumoase etc.,le trebuie o bună perioadă ca să-şi revină.

Atenţia excesivă a femeilor la detalii inutile poate să enerveze orice bărbat din lume,implicit şi pe mine. Nu în ultimul rând,am constat că există o veritabilă competiţei între femei pe mai toate planurile. De aici şi până la bârfa «cea de toate zilele» nu este este decât un simplu pas. În «gura» unei femei vor intra nu doar rivalele,dar şi prietenele apropiate cărora le sunt descoperite câte o mie de defecte.

La fel de enervant este că femeile aleg căi întortocheate şi anevoiase pentru a expune ceea ce-şi doresc. Vai de bărbatul care nu decriptează corect mesajele ascunse! De ce aleg să comunice complicat şi ambiguu femeile? Un alt mister nedezlegat pentru noi bărbaţii. Ar mai fi multe de spus,dar mă opresc aici... din  lipsă de spaţiu.”

Tudor Robescu,49 de ani,din Bucureşti,căsătorit

055b6c3d288869ecbca990ba3e204940 jpg jpeg

„Despre femei,noi,bărbaţii,putem spune multe,dar ele şi mai multe despre noi.

Aş zice că femeia este un «rău»  necesar,dar fără de care nu putem trăi.

Dacă un bărbat mă contrazice,minte. Ce nu-mi place la o femeie? Femeia la volan este un dezastru,femeia-şef nu este deloc pe placul meu,dar nici cea impulsivă,cicălitoare şi perversă.”

Crăciun Gabriel,78 de ani,din Vişeu de Sus,Maramureş,văduv

c42284242522945e29ca1389885a4334 jpg jpeg

Mă deranjează dorinţa prostească a femeilor pentru independenţă.

Această pornire distruge familii şi,de multe ori,femeia se trezeşte la o vârstă înaintată că nu e capabilă să facă un copil sau să se căsătorească.

Femeile trebuie să nu uite să fie credincioase,să se îngrijească de copii şi să gătească pentru cei dragi.”

Bogdan Nicolai,33 de ani,din Bucureşti,necăsătorit

000c914ae9afe7d32783bc835a6224f9 jpg jpeg

„Cicăleala este acel discurs muzical prin care o femeie reuşeşte să repete la nesfârşit un lucru fără a folosi de două ori aceleaşi cuvinte (este incredibil cum un «hm,te-am mai rugat...» poate genera zeci de discuţii în contradictoriu,rugăminţi,insinuări etc).  

Să nu uităm de acele replici «drăgălaşe» care pică atunci când ţi-a lumea mai dragă. De exemplu,eşti cu prietenii la o bere şi,când începi să te dezmorţeşti,vine zâmbetul drăgălaş al partenerei care îţi spune «sunt obo’... mai stăm?!». Sau,mai sugestiv,te uiţi la un meci de fotbal şi echipa favorită e pe val,golul pluteşte în aer,îl aştepţi de săptămâni întregi, când ea îţi trânteşte replica:«vezi cum eşti... în loc să stai cu mine...». De asemenea,încă n-am înţeles cum majoritatea femeilor au un alcoolmetru mereu cu ele.

Oricât de bine te-ai simţi,îţi trântesc sucul în faţă uitându-se ameninţător până ştii ce ai de făcut. Doamnelor,degeaba ne repetaţi că am uitat să ungem balamalele,să reparăm fereastra,să reglăm aerul condiţionat,să formatăm calculatorul şi toate celelalte treburi gospodăreşti... Privirea galeşă şi tonul cald sunt adevărate arme de tortură în momentul în care ne reamintiţi cât suntem de leneşi,trândavi,hedonişti,egoişti,dezinteresaţi etc.”

Radu Andreica,25 de ani,din Cluj-Napoca,necăsătorit

8733e9ea3c69a4e63fd5108e46c48376 jpg jpeg

„Nu-mi place orgoliul femeilor,mai ales când lucrează în grup.

Tot timpul cea care conduce îşi impune agresiv autoritatea,iar subordonatele au orgoliul rănit când primesc reproşuri şi pun totul la suflet,  mai ales dacă această atenţionare se face în public.

În plus,deseori sunt foarte egoiste la locul de muncă şi nu au foarte bine dezvoltat spiritul de colegialitate.”

Ce spune psihologul?

Alex Cojocaru

Cele mai enervante obiceiuri ale femeilor care dau bătăi de cap bărbaţilor:

Pun soţilor sau partenerilor eterna întrebare:„La ce te gândeşti?”,fără să aştepte de fapt un răspuns.

Nu spun ce simt când sunt nervoase sau supărate.

Vorbesc într-una.

Stau mult la cumpărături.

Invadează spaţiului personal al partenerului.

Sunt prea emotive.

Au permanentă nevoie de sprijin şi devin dependente.

Critică prea mult.

Sunt foarte geloase.

Şantajează şi ajung să folosească sexul ca monedă de schimb în cuplu.

De ce apar aceste defecte

„Majoritatea acestor obiceiuri neplăcute bărbaţilor ţin de lipsa de încrederea şi stima scăzută de sine a femeilor. Faptul că-ţi întrebi constant partenerul unde îi este gândul relevă nesiguranţa şi frica de a nu fi respectată. În aceeaşi categorie intră şi permanenta nevoie de susţinere,invadarea spaţiului personal al celuilalt,gelozia,criticile şi hiperemotivitatea.

Când ştii cu adevărat ce valoare ai şi de ce stă partenerul cu tine,toate defectele tind să se împuţineze. De asemenea,e mai bine să fii sinceră în ceea ce te priveşte şi să spui că nu eşti bine,decât să porneşti un scandal din nimic.

La fel de important este să-ţi iei o prietenă cu tine la cumpărături,pentru că ea va rezista cu siguranţă alergăturii,şi spune-i partenerului numai lucrurile importante,mai ales că poate nu este atât de pasionat de detalii ca şi tine. Iar folosirea sexului pentru a impune ceva partenerului denotă lipsă de respect faţă de partener şi faţă de tine”,spune psihologul.  

Info

Cu ajutorul unui psiholog,poţi să găseşti mai uşor soluţii pentru problemele tale.