Descoperă 5 beneficii ale sărutului!

1 50867 original jpg jpeg

Dacă te întrebai ce face sărutul atât de special, găseşti câteva răspunsuri în cele urmează. De exemplu, de unde provine plăcerea sărutului?

1. Te menţine frumoasă şi sănătoasă

Nu ştiu dacă ai mai auzit,dar sărutul pe obraz este mult mai sănătos decât strânsul mâinilor,pentru simplul fapt că pe mâini se găsesc mai multe bacterii. Şi acesta nu e singurul beneficiu al sărutului,pentru că el are darul de a pune în mişcare aproape toţi cei 34 de muşchi ai feţei,ceea ce-ţi face pielea mai frumoasă,deoarece întârzie formarea ridurilor.

Îţi îmbunătăţeşte circulaţia sangvină,prin dilatarea vaselor de sânge şi te ajută să previi apariţia cariilor. Îţi menţine creierul în formă,pentru că favorizează o mai bună oxigenare. În plus,înlătură stresul,pentru că scade secreţia de cortizol.

2. Stimulează dorinţa ta şi a lui

Crezi sau nu,iubirea chiar este un drog. Este demonstrat! În timpul sărutului,creierul eliberează dopamină,o substanţă care stârneşte dorinţa. La bărbaţi,un sărut pasional duce la eliberarea oxitocinei,hormon care creează ataşament faţă de parteneră. Şi dacă nu te-ai convins încă de puterea sărutului,află că pe buze sunt de o sută de ori mai multe terminaţii nervoase decât în vârfurile degetelor şi toate stimulează dorinţa.

3. Te ajută să slăbeşti

Cine ar fi zis că un sărut pasional de 60 de secunde are puterea de a arde aproape 30 de calorii? Cercetările ştiinţifice au arătat că până şi un sărut rapid te scapă de două-trei calorii. Cel mai probabil,oamenii de ştiinţă pun acest lucru pe seama faptului că prin sărut sunt puşi la lucru toţi cei 34 de muşchi ai feţei.

4. Îţi întăreşte imunitatea

Prin sărut,sunt schimbate între parteneri nu mai puţin de 250 tipuri de bacterii prin intermediul salivei,dar şi proteine,săruri minerale. Toate acestea provoacă organismul să producă anticorpi,care te protejează de multiple afecţiuni. În plus,studii recente au arătat că bărbaţii care îşi sărută consoartele înainte să plece la serviciu,trăiesc cu cinci ani mai mult decât cei care nu obişnuiesc să facă acest gest.

5. Te doare capul? Un sărut îţi ia durerea!

Un sărut poate fi de zece ori mai eficient decât morfina în inhibarea durerilor. De ce? Hormonii oxitocină şi endorfină,care sunt eliberaţi la nivelul creierului în timpul unui sărut,acţionează ca nişte analgezice naturale şi induc o stare de bine,alinând astfel orice fel de durere,mai ales pe cea de cap.

Ştiai că...

... în timpul unui sărut,în organism se produc substanţe de 200 de ori mai puternice decât morfina?Recente

Obiceiuri care afectează sănătatea tractului urinar jpg
Lasagna cu spanac Sursa foto shutterstock 1738952648 jpg
oj png
clickpentrufemei ro (2) jpg
branca ursului femeie shutterstock 659200591 jpg
Chec cu lamaie Sursa foto shutterstock 2032280408 jpg
3 motive sa te speli pe fata seara Sursa foto shutterstock 1924405574 jpg
shutterstock 512817400 jpg
O locuință de revistă, amenajată în patru pași simpli jpg
De ce sa masezi tenul cu miere Sursa foto shutterstock 1613904577 jpg
Rulada cu gem de cirese Sursa foto shutterstock 2072439719 jpg
Tocuri jpg
pahar cu apa jpg
Ratatouille Sursa foto shutterstock 1664054827 jpg
shutterstock 1836252643 jpg
Suleiman Magnificul, lalele foto  Shutterstock jpg
ClickPentruFemei (4) (6) jpg
avion sursa  Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
Prajitura cu mere Sursa foto shutterstock 376258168 jpg