Desenele animate sunt dăunătoare pentru copilul tău

1 73870 original jpg jpeg

Copiii sunt învăţaţi de mici să îşi dorească să se uite la desene animate. Fie că vor să vadă ce văd şi ceilalţi prieteni ai lor sau din lipsa de timp a părinţilor, ajung să petreacă ore în şir în faţa televizorului, ca într-o transă.

Desenele conţin mesaje ascunse

Mesajele subliminale sunt cele pe care le percepi şi le înregistrezi în minte fără a le conştientiza. Sunt transmise prin imagini şi sunete. Scopul lor este de a te determina să faci anumite acţiuni fără voia ta. Deloc surprinzător este şi faptul că nici copiii nu sunt ocoliţi de aceste mesaje,de fapt ei sunt ţinta principală pentru că atunci se pun bazele formării lor ca viitori adulţi. Multe dintre animaţii conţin scene care instigă la violenţă,simboluri oculte,scene cu tentă sexuală. Desenele animate actuale înfăţişează o lumea rea,aflată în stare de dezintegrare morală,setea de putere,violenţă. Astfel,copiii ajung predispuşi spre violenţăşi insensibili la durerea celorlalţi.

Şi câteva minute sunt dăunătoare

Ca părinte,joci un rol extrem de important în educaţia şi formarea copilului tău. Ar trebui să ştii că privitul la televizor,indiferent de conţinut,până la vârsta de 7 ani poate afecta grav formarea creierului micuţului tău. Psihologii au constatat că nici câteva minute nu îi fac bine,în special dimineaţa la prima oră. De ce? Explicaţia este destul de simplă. După primele două minute de vizionare,nivelul activităţii creierului scade considerabil,în timp ce undele cerebrale trec din starea beta în starea predominant alfa şi delta. Undele alfa apar în starea de relaxare,iar cele delta în momentele de somn,de aceea nu ar trebui să apară în timpul zilei.

Nu se mai poate concentra

Dacă copilul îşi începe dimineaţa privind la televizor,acest lucru îl va face ca pe parcursul întregii zile să nu se mai poată concentra asupra activităţilor. Apare o anomalie neurologică,în care creierul intră într-o stare mentală pasivă,cu alte cuvinte nu mai poate reţine informaţii.

Sănătatea creierului-în pericol

Toate studiile constată apariţia unei anomalii neurologice în timpul privitului la televizor-inhibă activitatea emisferei stângi a creierului,care îşi reduce extrem de mult activitatea. Emisfera stângă este nevoită să lase emisfera dreaptă să îndeplineasca toate activităţile cognitive,ceea ce înseamnă că este afectată dezvoltarea şi sănătatea creierului. Emisfera stângă se ocupă cu organizarea,analiza şi judecata datelor primite,în timp ce partea dreaptă procesează informaţia în întregime,determinând răspunsuri emoţionale,ci nu raţionale,logice.

Alege în locul desenelor animate activităţi antrenante pentru copilul tău,precum sporturi,cursuri de dans care îl vor ajuta să îşi consume energia,să îşi dezvolte armonios corpul,să înveţe să interacţioneze cu ceilalţi copii sau optează pentru activităţi creative,cum ar fi cursurile de muzică,de pictură.Recente

Tăierea părului îl face să crească mai repede  Shutterstock  jpg
a muri de bătrânețe  sursa foto   Shutterstock jpg
reflexoterapie palmara ok shutterstock 1270690045 jpg
Ce spune despre sanatatea ta culoarea menstruatiei  Sursa foto Shutterstock 2204663437 jpg
Obiecte toxice, potpourri, shutterstock jpg
Caini care se adapteaza usor la apartament, foto shutterstock jpg
Atentie la cheagurile de sange  Sursa foto Shutterstock jpg
clickpentrufemei screen post folBYP0ED0k unsplash jpg
foto caravana 2021 jpeg
slabesti dieta este importanta jpg
3 buchete de mireasă ce vor continua să fie populare și în 2023 jpg
De ce te prind serialele așa de tare Afla care sunt tehnicile de marketing care te fac să ți pierzi nopțile de dragul narațiunii preferate! jpg
Ai nevoie de un nou televizor în living room  Îți spunem noi cum să l alegi! jpg
Top 4 iphone hacks pe care nu le știai, dar de care ai nevoie jpg
Photo 1 @siora18 Unsplash jpg
Topuri și cămăși de damă care se potrivesc formelor mai rotunde jpg
Cum să alegi și să asortezi cizmele de toamnă perfecte jpg
bijuterii navajo jpg
Astenie de toamna, foto shutterstock  jpg
Articol   De ce sa alegi o vopsea de par fara amoniac 5 motive jpg