Despre ce le e greu părinţilor să vorbească

1 58984 original jpg jpeg

Există numeroase aşa numite subiecte tabu despre care puţini părinţi vorbesc, însă care apar frecvent la nivel de familie şi tocmai despre acestea este important să vorbim, pentru ca părinţii să ştie că există soluţii şi că nu sunt singurii care se confruntă cu dileme şi probleme.

Iată care sunt cele mai comune subiecte tabu cu care se confruntă părinţii:

Iubirea pe care o simţi în momentul în care îl ţii pe copil în braţe pentru prima dată. Există părinţi pentru care acel “val de iubire şi bucurie” nu apare la prima întâlnire cu copilul,ci se construieşte în timp,aşa cum există şi părinţi care simt că îşi iubesc copilul din prima clipă în care l-au văzut. Depinde de temperament,de starea fizică şi emoţională în care te afli,de context şi de o mulţime de alte lucruri.

Singurătatea pe care o resimt mamele după naştere. Procentele arată că 58% din mamele intervievate raportează sentimente de singurătate,în timp ce 67% dintre acestea spun că cele mai profunde astfel de stări apar până când copiii lor împlinesc vârstă de 5 ani. Însă nimeni nu le avertizează pe viitoarele mame despre acest lucru,pentru ca acestea să se poată pregăti din timp cu soluţii.

Citeste continuarea articolului pe SuntParinte.ro.