Distanţa întăreşte căsnicia?

1 64170 original jpg jpeg

Te întrebi ce şanse de supravieţuire are relaţia voastră, dacă te va înşela şi dacă dragostea va dura peste ani? Sunt întrebări chinuitoare care nu-ţi dau pace şi te frământă foarte mult atunci când soţul tău lucrează peste hotare.

Ochii care nu se văd se uită,spune o vorbă din bătrâni,cu toate că nu este 100% adevărată. Relaţiile care rezistă probei distanţei nu sunt imposibile,dar cele care o fac pot plăti un preţ destul de mare.

Când relaţia scârţâie,distanţa poate echilibra situaţia

Deşi nu mulţi ar recunoaşte-o,acesta este unul din motivele din cauza cărora mulţi oameni decid să plece din ţară şi să muncească la străini. Dacă relaţia voastră are multe probleme,amândoi puteţi privi această situaţie ca pe o oportunitate. Ce nu se vede nu există – dacă e să ne luăm după un proverb chinezesc,şi poate de aceea se ajunge într-un cuplu la o împăcare cu celălalt,indiferent câte s-ar dori schimbate. La sfârşitul perioadei,veţi vedea dacă relaţia mai durează. Indiferent cât de mulţumiţi sunteţi cu acest compromis,cred că este mai bine să vorbiţi faţă în faţă despre cum vă simţiţi şi care este statutul relaţiei voastre.

Mai bine vă despărţiţi decât să se simtă păcălit şi înjosit vreunul dintre voi. Problema şi mai mare este când iubirea este în toi,iar la mijloc sunt unul sau mai mulţi copii mici. Oare compensează banii şi siguranţa financiară iubirea tatălui şi existenţa modelului parental în casă? Banii sunt mai importanţi pentru voi  decât pentru cei mici,asta dacă vorbim de situaţii normale,nu de sărăcie lucie. Dacă e vorba de supravieţuire,faci orice ca familia ta să reuşească,dar dacă ai un trai decent şi o oportunitate mai bună,e important să cântăreşti foarte bine decizia pe care o vei lua.

Mijloacele de comunicare vă apropie

În România,sunt industrii întregi în care specializările făcute nu mai contează,iar afară există oportunităţi pentru a munci în domeniul pentru care te-ai pregătit. Este firesc să-ţi facă un nou serviciu cu ochiul,dar întrebările de mai sus rămân în picioare. Care este riscul pe care ţi-l asumi,cât şi în ce fel afectează distanţa legătura voastră? Dacă relaţia este foarte solidă,lianturi vor fi încrederea reciprocă,contactul cât mai des,vizitele,internetul şi telefoanele. Acestea pot fi şi indicatori că lucrurile merg bine şi că vă gândiţi unul la celălalt. Dacă telefoanele se răresc,de obicei persoana care uită de cealaltă este mult mai ocupată. Nu e o dovadă de adulter,dar programul foarte aglomerat o face să uite de tine,ceea ce este la fel de dificil de îndurat.

Cele trei ingrediente cu şanse de reuşită

Aşa cum am mai spus,prima regulă ca o astfel de relaţie să rămână în picioare este încrederea reciprocă,a doua este respectul pentru celălalt şi apoi dragostea pe care i-o purtăm partenerului. Iar de aici,dacă îţi pasă de el,tu îl vei susţine pe partener să-şi împlinească visul,iar el te va ajuta să fiţi mai des împreună. Eu cred în relaţiile la distanţă pe termen mediu,cu planuri clare şi puternice la final şi cu posibilitatea de reunire cât mai rapidă a familiei. Poate că voi veţi reuşi să mergeţi mai departe,să vă iertaţi eventuale greşeli,să vă iubiţi în continuare şi să reconstruiţi relaţia chiar şi când aceasta a mai avut derapaje. Nu uitaţi însă că dacă aveţi copii,cu siguranţă aceştia vor fi afectaţi de absenţa unuia dintre părinţi.

Atenţie la relaţia cu copiiiPrincipalul risc e acela ca relaţiile cu copiii să se răcească foarte mult în timp,pe măsură ce aceştia cresc. Ei vor avea un reproş fundamental şi argumentat:nu şi-au avut părintele alături de ei când aveau nevoie de sfatul său. De aceea,decizia de a pleca afară este foarte dificilă. Nu înseamnă în niciun caz sfârşitul relaţiei,dar este cu certitudine o mare piatră de încercare pe care puţini reuşesc să o treacă cu sufletul uşor,împăcaţi şi fără să-şi deterioreze într-un fel sau altul relaţia. Prin urmare,cugetaţi îndelung şi luaţi o decizie împreună asumându-vă din capul locului greutăţile.

Dacă ai nevoie de o consultaţie sau de consiliere,scrie pe adresa alexandru.cojocaru@mediclass.ro sau sună la 0724.539.589.

3bee35fe46abdb45cece7e90de9fdfa2 jpg jpeg