Distracţii gratuite pentru copii de 1 iunie

1 56560 original jpg jpeg

Ateliere, târguri de jucării, clovni, magicieni şi teatru de păpuşi se numără printre atracţiile diferitelor evenimente organizate în parcurile şi muzeele din Capitală, cu ocazia lui 1 Iunie, Ziua Copilului.

Pe 1 iunie,copiii sunt aşteptaţi la Muzeul Ţăranului Român,între orele 10.00 şi 18.00,unde vor putea face schimb de jucării şi vor putea participa la ateliere de ceramică şi de pictură. Totodată vor fi organizate un "târg mic cu obiecte pentru copii",dar şi o tombolă cu obiecte făcute de copii la Atelierul de creativitate de la Muzeul Ţăranului Român. Programul de la muzeu include şi prezentarea spectacolului de teatru "Melcişorul cel grăbit",cu actori-copii.

Teatrul Ţăndărică şi Teatrul Ion Creangă au pregătit piese celebre ce vor fi puse în scena în incinta centrului comercial.

Reprezentanţa Comisiei Europene în România va organiza,de asemenea,un eveniment pentru copii,duminică,la Roata Mare din parcul Herăstrău,între orele 10.00 – 12.00. La intrare,copiii vor fi întâmpinaţi de clovnii Crănţănel,Caramel şi de personajele din lumea Disney,care îi vor introduce în lumea poveştilor şi îi vor antrena în jocuri,concursuri,activităţi creative şi programe artistice. Prin intermediul activităţilor desfăşurate,copiii vor fi familiarizaţi cu noţiuni de voluntariat în contextul în care 2011 este Anul European al Voluntariatului.

Nu vor lipsi de la eveniment ateliere pentru confecţionarea de păpuşi organizate de Muzeul Ţăranului Român,atelier de inventat poveşti,atelier de origami,face-painting,modelare de baloane,programe artistice şi premii. De asemenea,copiii vor avea parte de multe alte surprize la “Lumea micilor voluntari”.

ArCuB – Centrul de Proiecte Culturale al Primăriei Municipiului Bucureşti îi aşteaptă pe cei mici tot duminică,în Parcul Cişmigiu,între orele 11.00 – 21.00. Personaje costumate,mimi,jongleuri,statui vii,clovni şi magicieni îi vor introduce pe copii într-o lume de poveste. Parcul,decorat cu baloane colorate şi panouri ilustrate cu imagini din basme,va găzdui ateliere,jocuri şi concursuri.