Donaţie pentru nou-născuţii din maternitatea Titan

1 58828 original jpg jpeg

În cadrul unei campanii a Organizaţiei Salvaţi Copiii România, La Fântâna a donat maternităţii Titan un echipament performant de monitorizare a nou-născuţilor.

Monitorizarea bebeluşilor prematuri

La Fântâna,furnizor de servicii de aprovizionare cu apă şi cafea şi liderul pieţei de apă în sistem watercooler şi purificator,a donat astăzi un pulsoximetru spitalului „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” (fost Titan). Aparatul permite observarea funcţiilor vitale ale nou-născuţilor,în special ale celor prematuri. Potrivit reprezentanţilor spitalului,între 20% şi 30% din copiii născuţi aici au nevoie de terapie şi de monitorizare specială.

Pe lângă monitorizarea pulsului şi a nivelului de oxigen din sânge,pulsoximetrul donat de La Fântâna monitorizează şi indicele de perfuzie PI,ce semnalează gradul de irigare sanguină dintr-o anumită zonă a corpului. Maternitatea Titan avea în dotare un număr redus de aparate de acest tip,o bună parte din ele nefuncţionale.

Campanie pentru scăderea mortalităţii infantile

Donaţia a fost facilitată prin campania „Bun venit pe lume!”,a organizaţiei Salvaţi Copiii România. Campania e menită să contribuie la reducerea mortalităţii infantile,în condiţiile în care România înregistrează o rată-record la nivel european,de 9 copii decedaţi la 1.000 de nou-născuţi,faţă de media europeană de 4,1 la mie.

„Spre deosebire de restul copiilor,bebeluşii prematuri sunt extrem de vulnerabili,adesea viaţa lor depinzând nu numai de priceperea personalului medical,cât şi de performanţele atinse de aceste aparate,pe care spitalele,de cele mai multe ori,nu au posibilitatea de a le achiziţiona”,a spus Gabriela Alexandrescu,preşedinte executiv al Organizaţiei Salvaţi Copiii.

Citeşte şi:

Adevărat şi fals despre alimentaţia copiilor

Accidente de vacanţă-cum acorzi copilului primul ajutor