Donează cărţi pentru copiii defavorizaţi!

1 61443 original jpg jpeg

Dacă vrei să faci un gest frumos pentru copiii din mediul rural, care n-au acces la cărţi, acum este momentul potrivit. În cadrul campaniei sociale „O carte pentru un copil, o şansă pentru mai departe!”, 3000 de elevi din clasele I-VIII de la sate vor beneficia de cărţile donate de bucureşteni.

Campania este o iniţiativă a UPS România,împreună cu organizaţia World Vision. Ea se va derula în perioada noiembrie 2012 – ianuarie 2013,cu sprijinul librăriilor Cărtureşti şi Mihai Eminescu,al centrului comercial AFI Palace Cotroceni,precum şi al unor instituţii de învăţământ din Bucureşti.

Cărţile colectate în timpul campaniei vor completa bibliotecile şcolilor generale vizate de program,pentru a oferi elevilor posibilitatea de a cunoaşte beneficiile lecturii.

„În cele mai multe dintre satele României accesul copiilor la lectura este foarte scăzut. Bibiotecile de la ţară au puţine cărţi iar sărăcia îi impiedică pe copii să-şi cumpere măcar acele cărţi necesare la şcoală”,a declarat Cătălin Popa,director Naţional World Vision România.

Locurile în care poţi dona cărţi sunt:librăriile Cărtureşti (Verona,Muzeul Ţăranului Român,AFI Palace Cotroceni), librăria Mihai Eminescu din Piaţa Universităţii,instituţiile şcolare din sectorul 5 (Liceul Ştefan Odobleja,Liceul Dimitrie Gusti,Liceul Teoretic Dimitrie Bolinteanu,Colegiul Tehnic Energetic,şcolile nr. 126,135,130,141,146),grădiniţele nr. 35,53,126 din sectorul 5 şi nr. 210,218,208 din sectorul 6,precum şi Şcoala Gimnazială Little London şi Little London Nursery School din sectorul 1.