Dormitul singur în cameră: cum îl obişnuieşti pe copil

1 73661 original jpg jpeg

Deşi în primii ani de viaţă este important pentru copil să îi aibă pe părinţi aproape şi să doarmă lângă ei, la fel de important pentru independenţa şi încrederea lui în sine este să înveţe să doarmă singur.

Dacă ai încercat până acum să îl convingi să doarmă în camera lui şi te-ai trezit de nenumărate ori cu cel mic peste tine în mijlocul nopţii,află că nu eşti singurul în această situaţie şi că poţi speră totuşi la nopţi mai odihnitoare.

Încurajează-ţi copilul să doarmă singur

E o etapă naturală prin care trece orice copil în momentul în care reuşeşte să doarmă o noapte întreagă în propria cameră. Copiii îşi văd părinţii dormind împreună şi îşi doresc să facă şi ei parte din acest “cuplu”. Totuşi,obişnuinţa de a dormi cu părinţii nu ar trebui încurajată. Studiile arată că doar bebeluşii ar trebui să doarmă în aceeaşi camera cu părinţii.

Când trebuie să începi?

Deşi în unele culturi se obişnuieşte ca cei mici să doarmă cu părinţii până la vârste înaintate,cultura occidentală nu recomandă acest lucru. Cu toate că la vârste mai mici proximitatea fizică oferă un mediu securizant copilului,acesta trebuie învăţat să devină încrezător şi independent.

Citeşte în continuare pe SuntParinte.ro.