E bine să-i oferi copilului tău bani de buzunar?

1 59925 original jpg jpeg

Dacă poţi face asta, nu mai sta pe gânduri! Şi cu cât începi mai devreme, cu atât mai bine. Studii recente au demonstrat că în familiile în care copiii primesc o „alocaţie” săptămânală ori lunară (după posibilităţi), aceştia cresc într-un mod mult mai responsabil.

Copilul tău va învăţa ce înseamnă un buget

O alocaţie lunară este modalitatea cea mai bună pentru copilul tău să înveţe ce este un buget. În plus,dacă îi explici mai atent toată situaţia,va învăţa că banii trebuie cheltuiţi responsabil,pe îndelete şi nu toţi o dată! Evident,în primele luni,banii vor fi cheltuiţi în prima/primele zile,dar asta îi va servi drept experienţă pentru mai târziu.

Eviţi astfel cumpărăturile nejustificate

Din momentul în care tu începi să-i oferi bani,trebuie să se obişnuiască cu gândul că în rest nu va mai primi nimic de la tine. Asta însemnând acele jocuri sau jucării de care se plictiseşte după doar 2 zile. Nu trebuie să exagerezi cu asta,însă este bine ca el să ştie că dacă-ţi doreşte ceva,trebuie să strângă suma respectivă şi nu doar să aştepte obiectul dorit de la tine!

Învaţă pas cu pas cum să economisească

Cum spuneam şi mai sus,este important pentru copilul tău să înveţe să pună bani deoparte,asta dacă-şi doreşte cu adevărat acel ceva mai scump (important pentru el). De asemenea,măreşte-i suma de bani cu ocazia aniversărilor sale de naştere sau onomastice,ori de fiecare dată când crezi că trebuie recompensat pentru ceva bun. Nu exagera totuşi!

Devine independent de la o vârstă fragedă

Chiar dacă el încă merge la şcoală şi nu lucrează încă,faptul că face nişte bani,îl responsabilizează şi pe termen lung,devine independent. Atunci când va începe să muncească,îi va fi mult mai uşor să se adapteze mediului profesional.