Educă-l pe cel mic în spiritul Crăciunului!

1 66423 original jpg jpeg

Adevăratul spirit al Crăciunului, naşterea lui Hristos, sentimentul de bunătate şi plăcerea de a dărui încep uşor-uşor să fie trecute cu vederea.

Pentru copii însă,este important să înveţe şi să deprindă toate aceste valori,iar părinţii au datoria de a le insufla adevăratul spirit al sărbătorilor cât mai devreme!

Copiii sunt atenţi la acţiunile tale şi la felul tău de a fi şi împrumută toate aceste manifestări. Dacă atitudinea ta este una plină de recunoştinţă,credinţă,iertare şi faci şi acte de caritate,asta va intra în sistemul lor de valori şi vor aplica mai târziu,în viaţa de adult.  

Vorbeşte cu membrii familiei tale,despre ce înseamnă Crăciunul pentru fiecare dintre ei. Unii vor vorbi de credinţă,alţii despre sentimentele frumoase şi sincere sau despre cadouri. Nu există păreri greşite şi nu trebuie să judeci pe nimeni. La astfel de lucruri trebuie să participe şi cel mic,pentru a sesiza mai multe perspective.

Lasă-ţi copilul să participe la împodobirea bradului,dar ia-l cu tine şi la cumpărături sau permite-i să stea cu tine în bucătărie atunci când pregăteşti bucatele tradiţionale.

Pune-l şi pe cel mic să facă o listă cu lucrurile de care este mândru şi cu cele pentru care este recunoscător. La masa de Crăciun puteţi citi toţi listele şi,la sfârşit,puteţi încheia printr-o rugăciune.