Eşti însărcinată şi mănânci fructe? Vezi dacă este bine!

1 69639 original jpg jpeg

Pe lista ta de pofte se regăsesc salatele de fructe şi sucurile din fructe? Află că există un motiv în spatele acestora. Un recent studiu a arătat că femeile care au mâncat mai multe fructe în timpul sarcinii, au dat naştere unor copii cu un mare IQ încă de la vârsta de un an.

Iată ce spune studiul:

Studiul realizat de cercetătorii de la Universitatea din Alberta,a arătat că mamele care au inclus şase până la şapte porţii de fructe,sau suc de fructe în dieta zilnică în timpul sarcinii,au dat naştere unor copii care au avut în medie IQ-ul cu 6-7 puncte mai mare.Cercetătorii o numesc diferenţă substanţială,la egalitate cu impulsul de dezvoltare la sugarii care sunt născuţi cu o săptămână mai târziu. De fapt,în conformitate cu Piush Mandhane,autorul studiului şi profesor la Universitatea din Alberta,aceste constatări sugerează faptul că,cu cât sunt consumate mai multe fructe în timpul sarcinii,cu atât mai mult este stimulat „unul dintre cei mai mari predictori ai dezvoltării cognitive”. Se pare că răspunsul se găseşte în substanţele din fructe.

Iată de ce sunt fructele benefice pentru femeile însărcinate:

Acestea au 85 % din gene implicate în funcţionarea creierului uman,în timp ce mamei îi creşte capacitatea de memorie,care devine semnificativ mai bună. Cu toate acestea,trebuie mâncate cu moderaţie. Aşa cum cercetătorii au spus,prea mult zahăr în timpul sarcinii poate duce la mai multe complicaţii precum diabetul gestaţional şi luarea excesivă în greutate.

Dar se pare că fructele au devenit în mod clar un viciu destul de pozitiv. Dincolo de aceste beneficii – stimularea creierului,fructele sunt bogate în fibre,vitamine,antioxidanţi,şi alte substanţe nutritive de care organsimul are nevoie. Iar creşterea inteligenţei copilului este doar un bonus.Recente

Regina Victoria – secvențe jpeg
menopauza jpg
Tort cu mousse de capsuni Sursa foto shutterstock 1438016888 jpg
pierderi de memorie jpg
Ce se intampla daca mananci oua in fiecare zi Sursa foto shutterstock 714691903 jpg
Musaca greceasca Sursa foto shutterstock 271634957 jpg
featured image (1) (1) (1) jpg
dormitor, usa deschisa jpg
femeie zambeste jpg
cum alegi parfumul pentru partenerul tau 1068861017 jpg
Cobbler cu capsuni sursa foto shutterstock 1762492469 jpg
Exercitii subtierea taliei Sursa foto shutterstock 2165962403 jpg
obezitate jpg
femeie care se tunde sursa  Shutterstock jpg
Intepatura de albine jpg
azil de batrani png
apa termala femeie zambind jpg
Cartofi noi cu pui la cuptor Sursa foto shutterstock 1068893642 jpg
freepik com 2 jpg
Tort cu frisca si capsuni Sursa foto shutterstock 2150379391 jpg