Fără certuri de Crăciun!

1 52948 original jpg jpeg

Pregătirile pentru Sărbători îţi consumă multă energie şi pot declanşa conflicte chiar şi în cea mai unită familie. Ca să nu se ajungă în acest stadiu, ai nevoie de multă răbdare şi de un plan de „atac“ bine pus la punct. 1,2,3 în gând, respiră adânc şi să înceapă distracţia!

Implică-i pe cei dragi în treburile casnice

Gătitul şi curăţenia dinainte de Crăciun,împodobirea bradului,cumpărarea cadourilor şi programul copiilor în această perioadă-acestea sunt doar câteva din lucrurile pe care trebuie să ai grijă cum le organizezi în această perioadă. Înainte de a te avânta pe „câmpul de bătălie“,gândeşte-te că nu le poţi face pe toate fără ajutor. De aceea,orice membru al familiei poate să participe la treabă.

Activităţi clare pentru toată lumea

Ca să-ţi uşureze treaba,soţul tău poate face cumpărăturile sau se poate ocupa de montarea bradului. Între timp,copii pot să scoată decoraţiunile din cutii sau pot să coloreze formele de hârtie pe care le vei aşeza în pom. În caz că te refuză,explică-le că nu le poţi face pe toate şi că vor exista consecinţe,cum ar fi lipsa dulciurilor de pe masă.

Pauzele îţi reîncarcă bateriile

Bucatele de pe masa festivă îţi cer multă atenţie şi bucătăria se va umple de vase murdare sau de multe legume. Un astfel de scenariu poate fi foarte stresant şi nu o dată vei avea senzaţia că treburile nu se mai termină. De aceea,fă-ţi o listă cu tot ce ai de făcut şi încearcă să bifezi fiecare activitate pe care ai terminat-o. Când nu mai poţi,ia o scurtă pauză şi ascultă un colind sau bea un ceai stând câteva minute să te linişteşti.

Soluţii de urgenţă

Nu-ţi mai funcţionează mixerul sau ai uitat să cumperi un ingredient? Dacă te enervezi sau încerci să găseşti un vinovat,nu vei rezolva situaţia. În schimb,gândeşte-te la cea mai plauzibilă soluţie. Soţul poate să repare ce e stricat,trimite-ţi copilul să achiziţioneze produsele vitale de la cel mai apropiat magazin sau,de ce nu,improvizează în funcţie de circumstanţe. Împrumută lucrul dorit de la o vecină,sună o rudă să te ajute sau găseşte un alt fel de mâncare ce poate fi pregătit cu ceea ce ai la dispoziţie.