Fără împrumuturi: Petrecere de nuntă cu buget mic

1 71151 original jpg jpeg

În fiecare an, cuplurile aruncă sute de milioane pe organizarea unei nunţi. Chiar dacă la început îşi propun să facă petrecerea cu bani cât mai puţini, când pun pe hârtie cheltuielile realizează că suma este una exorbitantă.

Sigur că dacă ai dispune de banii necesari nu ai face rabat de la nimic,dar,atunci când bugetul este limitat,trebuie să înveţi să faci economii. Deci,iată câteva idei care te vor ajuta să ai parte de nunta de vis,cu bani puţini.

Fă-ţi un plan de cheltuieli. Ce este cel mai important?

Per total,mare parte din bugetul nunţii se va duce pe recepţie,în general. Mâncarea şi băutura vor fi întotdeauna factorii cei mai importanţi ai unei nunţi. Şi cameramanul şi fotograful au rolul lor,dar,dacă nu îţi permiţi să dai banii pentru o echipă de profesioniştii,atunci renunţăla filmare şi împacă doar un fotograf cu ochi de artist. Pozele spun mai mult decât imaginile video.

De unde poţi să tai?

Atunci când este vorba de cheltuieli care pot fi reduse,machiajul şi coafura pot fi făcute şi la un salon de cartier,sigur,dacă ştii o coafeză cu recomandări bune. De altfel,şi pe partea de divertisment se pot face economii. Dacă nu ai bani pentru o formaţie foarte bună,nu împăca una de mâna a doua doar pentru a avea muzică live la nuntă. Un DJ bun va şti să facă atmosferă la jumătate de preţ.

Nici rochia de mireasă nu este neapăratsă fie de designer. Doar nu mergi cu eticheta afară. Dacă arată bine,corespunde cerinţelor tale,poate fi luată şi de la un butic şic de cartier. Iar pantofii? Important este să fie comozi şi cu toc mic. În principiu aceştia nu se vor vedea prea mult,iar dacă se văd,nu scrie pe ei „900 de lei”.

Cum mai poţi economisi?

De ce este musai să faci o nuntă de noapte? Nunta de zi este mult mai drăguţă,ca să nu mai vorbim de faptul că reduce mult costurile cu localul,care îţi va percepe tarif suplimentar pentru ospătari şi bucătari dacă vor lucra ture noaptea. În plus,dacă petrecerea este duminica,pe lângă faptul că ţi se aplică un extradiscount,nimeni nu se va plânge că trebuie să ajungă la muncă a doua zi. O petrecere de zi le permite să se ducă acasă la timp pentru a se odihni.

Mic cu mic se face mare

Cât priveşte mărturiile,invitaţiile de nuntă,bijuteriile miresei,papionul şi alte astfel de accesorii,te-ai gândi că nu contează dacă este mai scump cu un leu sau nu. Dar când acest leu se înmulţeşte cu 100 de invitaţii,contează sigur. Iar dacă la asta adaugi 75 de mărturii mai scumpe cu 1 leu fiecare,iar bijuteriile sunt de aur (căci nu au costat atât de mult) în loc să fie doar placate,cu siguranţă bugetul are de suferit. Dacă,în schimb,ai alege să faceţi singuri invitaţiile şi mărturiile? Ieşiţi din tipar,iar rudele şi prietenii vor aprecia asta.