Fata lui tata: de ce fetiţa ta e topită după tati?

1 72342 original jpg jpeg

Tati aşa, tati pe dincolo… Mititica pare obsedată de tatăl ei. Nu se culcă până ce tati nu-i spune povestea de seară. Nu iese la plimbare înainte ca tati să-i admire rochiţa cea nouă. Iar dimineaţa… fără mângâierile lui tati, nici gând să se scoale din pătuţ.

Eroul ei

„De 6 luni,Ana manifestă o adevărată pasiune pentru tatăl ei“,spune Aurelia C.,din Ploieşti. „Când tati ajunge acasă,de la serviciu,fata mea scoate ţipete de fericire,iar apoi stă numai pe genunchii lui. Iar duminică dimineaţa,vine moţ la noi în pat,mă împinge şi se cuibăreşte în braţele lui tati. Totuşi,când depăşeşte un pic limitele,îi aminesc că «tati e iubitul şi soţul meu». Asta o readuce un pic cu picioarele pe pământ”. Sigur,eşti înduioşată că relaţia tată-fiică este atât de strânsă. Capul familiei e eroul ei – în fond,nu e şi al tău? Dar,cumva,în străfundul sufletului,ţi se strecoară şarpele geloziei. Unde a dispărut prietenia voastră?

Un pas spre autonomie

În fond şi la urma urmei,se ştie că fetele au afinităţi mai degrabă cu părintele de sex opus-la fel cum băieţeii sunt mai apropiaţi de mame. Totuşi,faptul că micuţa e atât de ataşată de tati te îngrijorează un pic:mai e loc în inimioara ei şi pentru tine? De fapt,fetiţa ta e în plin proces de deschidere către alte persoane. Faptul că începe să se delimiteze un pic de tine e un semn bun:iese din etapa fuziunii mamă-copil,pentru a se orienta către lumea exterioară.

O etapă firească

Totul reprezintă e o etapă firească din dezvoltarea copiilor de sex feminin:micuţa ta simte nevoia să cucerească,să-i placă lui tati. Privirea pozitivă pe care primul ei super-erou o aruncă asupra sa e determinantă asupra viitoarelor ei relaţii sociale. Nu uita însă să-i reamineşti că eşti mămica ei,şi că trebuie să te asculte. Rămâi acelaşi părinte calm şi iubitor,e cel mai bun exemplu pe care poţi să i-l dai. Şi,mai ales,nu-ţi pierde simţul umorului!