Fetiţa de 10 ani, îmbătrânită cu doi ani din cauza hormonilor din carne

Fetiţa de 10 ani, îmbătrânită cu doi ani din cauza hormonilor din carne png

Copiii din România se confruntă cu o problemă îngrijorătoare - pubertatea precoce, iar de vină este alimentaţia, în special carnea de pasăre. Endocrinologii pun formele neobişnuite ale dereglărilor hormonale pe modul intensiv în care sunt crescute păsările pe care le mâncăm.

La nici 10 ani, multe fete sunt deja adolescente, iar medicii susţin că principala cauză este alimentaţia. Consumul de carne grăbeşte maturizarea copiilor. 

Din păcate, multe dintre aceste cazuri rămân netratate pentru că părinţii nu recunosc simptomele şi nu îşi duc copiii la medic. La Institutul Parhon din Bucureşti ajung într-un an doar 25 de copii cu diagnostice clare. 

Povestea unei fetiţe de 10 ani este impresionantă. În urma unor teste, s-a descoperit că alimentaţia a îmbătrânit-o cu 2 ani. De aproape un an şi jumătate, injecţiile şi tratamentele administrate îi stăpânesc hormonii.

a povestit mama acesteia. 

, a mai spus mama fetiţei.

Avertismentul medicilor

Medicii îi îndeamnă pe români să nu mai consume carne de pui crescute într-unr ritm intensiv. 

, spune medicul Iuliana Gherlan. 

Pe de altă parte, crescătorii de animale susţin că genetica este responsabilă pentru faptul că puii au ajuns să crească într-o singură lună cât creşteau altădată în două.

Sursă: Recente