Fii în formă după concediu

1 47164 original jpg jpeg

Odată ce concediul de odihnă s-a terminat, este momentul să te întorci la locul de muncă. Dacă nu te prea încântă acest lucru, încearcă să te înarmezi cu multă răbdare şi ţine cont de următoarele sfaturi.

Pe aceeaşi temă:

Destinde atmosfera la serviciu!

Cum să fii populară la serviciu

Mergi odihnită la muncă

Dacă ai fost plecată din localitate,întoarce-te din concediu cu cel puţin o zi înainte de începerea serviciului. De asemenea,înainte de a merge la locul de muncă,poţi să te trezeşti la aceeaşi oră ca într-o zi de serviciu obişnuită. Încearcă să-ţi reiei treptat activităţile obişnuite. Dacă eşti activă,seara vei adormi mai repede şi te vei putea trezi pregătită pentru muncă.

Organizează-ţi eficient sarcinile

Întocmeşte o listă de lucruri pe care trebuie să le faci atunci când te întorci la lucru. Scopurile precise te vor motiva să lucrezi mai bine,te stimulează şi fac întoarcerea la serviciu mai uşoară. Începe cu activităţile de rutină,iar apoi,pe măsură ce te adaptezi,creşte treptat dificultatea muncii.

Răsfaţă-te de dimineaţă

Ceva plăcut în prima zi de muncă,fie că e vorba să asculţi muzica preferată de dimineaţă sau să-ţi cumperi un obiect nou,poate să-ţi facă clipele de muncă de după concediu mult mai uşoare. Atunci când ai ajuns la muncă,nu-ţi supraîncărca programul.

Îngrijeşte-te de sănătatea ta

Dacă în vacanţă ai reuşit să ai un program sănătos de viaţă,revenirea la locul de muncă nu trebuie să fie un motiv pentru a întrerupe aceste deprinderi. Dimpotrivă,mănâncălegume şi fructe,bea multe lichide şi odihneşte-te cât ai nevoie. Rezervă-ţi în continuare timp pentru distracţie şi relaxare. Seara,când te întorci de la serviciu,uită-te la o comedie sau întâlneşte-te cu prietenii. Râsul este un remediu antistres excelent şi te poate ajuta să-ţi regăseşti energia necesară pentru muncă.