FOTO Gemeni născuţi în aceeaşi zi, dar concepuţi la date diferite. Cum poţi rămâne însărcinată când eşti deja gravidă?

1 twins jpg jpeg

Medicii au descris sarcina Rebeccăi Roberts ca fiind una ieşită din comun şi ceea ce o diferenţiază de altele este superfetaţia, faptul că mămica cu pricina a reuşit să rămână însărcinată când era deja gravidă. Mai mult, ea a reuşit să conceapă un alt copil după trei săptămâni de la conceperea primului copil, reprezentând cea mai mare diferenţă de vârstă la asemenea gemeni.

Rebecca Roberts şi Rhys Weaver au încercat să devină părinţi ani întregi şi s-au bucurat enorm în momentul în care ea a reuşit să rămână însărcinată. Însă nu se aşteptau să aibă gemeni! Şi încă ce gemeni!

Medicii au descoperit că Roberts a rămas gravidă cu al doilea copil când s-a prezentat la ecografia de 12 săptămâni a primului ei făt. Se pare că între cei doi gemeni există o diferenţă de vârstă de trei săptămâni, conform celor relatate de ABC News.

stanga
dreapta
2 screenshot 2021 04 23 rare special twins on instagram oo super twins oo noah rosalie 20 weeks old today you two ha png png

„Am fost absolut şocaţi să descoperim că aveam în pântec doi copii, în loc de unul!”, a declarat Rebecca. „Apoi mi-au spus că există o diferenţă de vârstă de trei săptămâni între cei doi copii, lucru care i-a şocat iniţial până şi pe medici.”

Doctorul David Walker a diagonosticat sarcina ca fiind superfetaţie, ceea ce înseamnă că apare o nouă sarcină când mai există deja una. Asemenea cazuri sunt foarte rare şi presupun ca ovulele femeii să fie eliberate de două ori şi tot de două ori sunt fertilizate şi implantate în uter. Se pare că sarcina pe care a avut-o Rebecca este cea cu diferenţa cea mai mare de vârstă între nişte gemeni.

„În primă instanţă, m-am gândit cum de mi-a scăpat gemenele la prima ecografie”, a declarat doctorul Rebeccăi. „Apoi mi-am dat seama că nu era greşeala mea, ci o sarcină cu totul specială!”, a adăugat Walker.

Din cauza restricţiilor COVID, tatăl bebeluşilor n-a putut fi prezent la ecografia care a descoperit cel de-al doilea geamăn. Rhys a rămas în parcarea clinicii de ginocologie şi, când a aflat că va avea, de fapt, doi copii, nu i-a venit să creadă. Cei doi viitori părinţi trebuiau să ia în calcul faptul că sarcina era una specială şi că cel de-al doilea făt era posibil să nu supravieţuiască pe întreaga perioadă a sarcinii.

Dar totul e bine când se termină cu bine! Gemenii Noah şi Rosalie au venit pe lume în aceeaşi zi, dar geamănul mai mic era încă la risc chiar şi după naştere. Medicii i-au indus naşterea Rebbecăi la 33 de spătămâni, când constataseră că Rosalie se oprise din creştere. Micuţa a rămas 95 de zile la terapie intensivă, dar a fost apoi externată cu mari speranţe că va avea o viaţă cât se poate de normală.

„Ei sunt super-gemenii mei! De fiecare dată când mă uit la ei, mă gândesc cât de norocoşi suntem să-i avem!”, a declarat încântată proaspăta mămică.

Foto - Shutterstock, Instagram