Gift guide pentru adolescent: ce cadouri le facem „copiilor mari”?

1 cadou adolescenti clickfemei jpg jpeg

Urmează ziua de naştere a adolescentului tău şi îţi dă emoţii faptul că nu ştii ce să îi cumperi? E firesc - e mai uşor să le faci cadouri copiilor cât sunt mici, pentru că îşi doresc jucării, de cele mai multe ori. Însă când copiii mici devin copiii mari…lucrurile se complică.

Nu le poţi lua îmbrăcăminte - pentru că sunt destul de pretenţioşi. Şi nu le poţi lua nici jucării, căci sunt prea mari pentru ele. Atunci, ce le luăm? Ca să îţi venim în ajutor, ţi-am pregătit acest ghid cu „what to buy” pentru adolescentul din viaţa ta:

Cadouri pentru suflet?

Dacă eşti părinte, poate pentru tine cel mai frumos cadou ar fi o felicitare gândită de copilul tău sau ceva personalizat, extrem de intim şi emoţionant. Totuşi, realitatea este că pe adolescenţi aceste cadouri nu îi încântă - şi nu uita: când faci cuiva un cadou, trebuie să îi placă lui, nu ţie.

Deci, lasă pentru altă ocazie tricourile sau cănile personalizate. Dar şi adolescenţii se pot bucura de cadouri pentru suflet: pentru sufletul lor! Dacă e pasionat de citit, fă-i cadou ultimile apariţii literare din genul lui favorit.

Fii atent la dorinţele lui!

Adolescenţii sunt de cele mai multe ori extrem de vocali când vine vorba de dorinţele şi nevoile lui: cel mai probabil, până la aniversarea sa, el îţi va fi menţionat deja de zeci de ori ce ar vrea: poate fi vorba despre un nou joc pentru consolă, despre boxe portabile ieftine, dar foarte performante sau despre un hanorac de la firma lui preferată de îmbrăcăminte. E vital să fii deschis să auzi şi să îi iei în considerare dorinţele şi nevoile - pe care mai mult ca sigur trebuie să ţi le fi zis. Şi, din nou, nu te gândi la dorinţele tale, ci la ale lui.

Tu ştii ce pasiuni are copilul tău?

Ca părinte, cu siguranţă ştii ce pasiuni are copilul tău - iar dacă eşti într-un impas şi nu ştii ce cadou să îi faci, pune pe o listă pasiunile lui. Să spunem că e pasionat de jocuri video: cumpără-i o nouă consolă. Sau un nou joc video. Sau accesorii pentru consolă.

Sau un voucher la un magazin cu jocuri pentru consolă. Dacă e pasionat de citit, nu trebuie să îi cumperi neapărat o carte: îi poţi lua un voucher la librăria favorită sau un abonament la o aplicaţie de ebook-uri.

Fă-i cadou o experienţă

Adolescenţii sunt cei care se bucură cel mai mult de experienţe: mai ales dacă sunt unice, inedite, bune de povestit prietenilor şi, fireşte, instagramabile. De aceea, ia în considerare să îi faci cadou o experienţă legată de ce-i place lui.

De exemplu, îi poţi cumpăra o aventură off-road sau un curs de automachiaj. Aceste cadouri (care nu sunt fizice) sunt de cele mai multe ori cele mai impresionate şi memorabile, deoarece creează efectiv amintiri.

Banii, o opţiune?

Un lucru e cert: adolescenţii se vor bucura (şi) de bani. Vor găsi ei ce să îşi cumpere, fie că vorbim de o nouă carte, o folie telefon din sticla securizata, un joc pentru consolă sau haine.

Totuşi, „ambalează” banii într-o formă mai plăcută: un voucher, de exemplu. Din fericire, majoritatea magazinelor oferă posibilitatea de a cumpăra vouchere, aşa că fă-i cadou un voucher de la magazinul lui de îmbrăcăminte, gadgeturi sau cărţi favorit.

Adolescenţa este, fără doar şi poate, una dintre cele mai complexe şi complicate perioade din viaţă - iar cumpăratul de cadouri pentru adolescenţi este o etapă la fel de dificilă. Însă cel mai important lucru de care trebuie să ţii cont este următorul: asigură-te că îi asculţi nevoile şi dorinţele, nu doar că le auzi. Iar cadoul va veni de la sine.