Gospodină de nota 10. Dar eşti pe gustul lui?

1 51806 original jpg jpeg

Cine spunea că şi calităţile se pot transforma în defecte avea dreptate. În cazul de faţă, a fi gospodină este un lucru bun, dacă nu-ţi dedici tot timpul treburilor casnice, uitând că mai sunt şi alte lucruri importante în viaţa de familie.

„Nu-mi place că e prea gospodină!...” Ce vorbă-i asta? Păi,nu-i este bine bărbatului care intră într-o casă-farmacie şi găseşte mâncărurile cele mai gustoase? Dacă nici asta nu-i bine,atunci... s-a întors lumea cu fundul în sus. Cam aşa ar răspunde multe femei la provocarea noastră. Şi totuşi,bărbaţii au destule lucruri de spus împotriva exagerărilor. Iată câteva replici.

«A uitat să fie femeie»

Ce înseamnă să fii o gospodină desăvârşită? Să nu te prindă niciodată soţul pe picior greşit,la tine în casă totul să fie la linie,frigiderul plin cu de toate,copiii şi ei ca scoşi din cutie. Până aici,nimic rău. Numai că ambiţia de a fi perfectă în gospodărie are costurile ei în... feminitate. Mai ai timp de altceva? Adică să te mai coafezi din când în când,să te înnoieşti cu o rochie modernă,să fii la curent cu noutăţile şi să-ţi întâmpini soţul cu zâmbetul pe buze când vine acasă?

simeon stalpnicul png

«Este mereu obosită»

Treaba în gospodărie nu se sfârşeşte niciodată. Dacă-ţi pui mintea cu toate,nu mai dormi liniştită. Cum arată o zi din viaţa unei supergospodine? Serviciu,apoi fuga la piaţă,fuga acasă,gătit,spălat şi câte şi mai câte,până după miezul nopţii. Iar când,în sfârşit,se aşază în pat,el doarme de mult şi ea adoarme instantaneu. A doua zi,filmul se repetă,secvenţă cu secvenţă. Doar că ea este din ce în ce mai obosită,mai abătută,mai copleşită.

«Nu mai ştie de nimic altceva»

Ce ar răspunde la acest argument supergospodina noastră? Poate că ar avea inspiraţia unei formule diplomatice,dar asta nu schimbă situaţia. Când vânezi fiecare firicel de praf şi găseşti în orice secundă ceva de făcut prin casă,excluzi din start o plimbare aşa,de plăcere,cu soţul. Ori un weekend la iarbă verde. Ca să nu mai vorbim de o oră în faţa televizorului sau cu o carte în mână...

«Trăieşte doar pentru muncă»

Bărbaţilor le place să fie răsfăţaţi,dar le place şi să găsească la partenera lor de viaţă aceeaşi dorinţă de a se distra,de a ieşi cu prietenii de familie,de a merge la un film sau la o plimbare neprogramată. Ei sunt fermecaţi de femeile care ştiu să ţină departe rutina din viaţa de cuplu,or această calitate nu se prea regăseşte în portretul supergospodinei noastre.

«Este formidabilă!»

Cine n-ar vrea să audă replica asta de la partenerul de viaţă? Supergospodina noastră o aude,cu siguranţă. Este greu să nu-i apreciezi munca,dăruirea,puterea de sacrificiu pentru cei dragi. Iar dacă va învăţa să fie nici prea-prea,nici foarte-foarte,adică să „uite“ din când în când de treburi pentru a fi femeie,viaţa de cuplu va avea doar de câştigat.Recente