Hipoterapia – pentru copiii cu autism

1 59711 original jpg jpeg

Fundaţia PULS împreună cu fundaţia AITA şi Şcoala de Echitaţie Western Dream, vă invită duminică la o discuţie în cadrul evenimentului “Pe Cai la Izvor”.

În cadrul acestei întâlniri se va aborda un subiect nou pentru publicul din România – “Beneficiile hipoterapiei ca instrument adjuvant în cazurile de autism”.

Autismul este o afecţiune cruntă care afectează aproximativ 30.000 de copiiîn România şi pentru care ştim cu toţii cât de mult se implică instituţiile de stat.

În cadrul discuţiei de duminică se va aborda,pe lângă subiectul “hipoterapiei”,şi acţiunile care se doresc realizate împreună cu fundaţia AITA,pentru a ajuta aceşti “îngeri” atinşi de o afecţiune pentru care nu au nici o vină.

Astfel,Fundatia PULS şi Şcoala de Echitaţie Western Dream se vor implica în cazurile de autism coordonate de fundaţia AITA prin:

-          Punerea la dispoziţie a unor şedinte gratuite de echitaţie pentru copiii cu autism;

-          Organizarea unui seminar ai căror participanţi vor fi părinţii copiilor cu autism,psihoterapeuţi,logopezi,dar şi specialişti în echitaţie,având ca subiect informarea rudelor acestor copii în ceea ce priveşte posibilitatea integrării “Hipoterapiei” ca terapie complementară în cazurile de autism;

-          Fundaţia PULS va asigura copiilor cu autism analize şi investigaţii gratuite pe diferite specialităţi:analize de sânge,ORL,oftalmologie,pediatrie,imagistică,ortopedie,gastroenterologie,dermatologie etc.

-          Realizarea unei campanii de strângere de fonduri pentru copii cu autism.

47b073f476f51475f62e1b59b14f4d28 jpg jpeg
ce10cd20751c4fffad48f153c52a93fe jpg jpeg

Se doreşte ca prin aceste acţiuni să se aducă un plus de valoare în lupta împotriva acestei afecţiuni crunte care afectează nu doar copii,ci şi famiile acestora.

Astfel,sunteţi aşteptaţi duminică,12 octombrie,la evenimentului “Pe Cai la Izvor” alături de Şcoala de Echitaţie Western Dream,Fundaţia PULS şi Fundaţia AITA.