Iată cum îi ajută sportul pe cei mici!

1 64713 original jpg jpeg

Şi copii ar trebui să facă sport, întrucât prin practicarea unei activităţi fizice, creierul se pregăteşte mai bine pentru o sarcină intelectuală, relevă un nou studiu.

O echipă de cercetători de la Universitatea din Montreal au efectuat un studiu pe grupuri de băieţi şi fete pentru a studia ce beneficii au exerciţiile fizice asupra intelectului celor mici.

Într-un prim experiment,s-au făcut electroencefalograme ((EEG) la circa 10 băieţi de la 9 la 11 ani înainte şi după o şedinţă de o jumătate de oră de mers pe bicicleta staţionară,în ritm moderat. Cercetătorii au observat creşterea undelor rapide,ca la trezirea din somn,fenomenul durând câteva zeci de minute.

În cadrul unui al doilea test,circa 30 de băieţi şi fete cu vârste cuprinse între 8 şi 11 ani au mers şi ei pe bicicleta staţionară,după care au fost supuşi unui exerciţiu de memorare,activitatea lor cerebrală fiind monitorizată.

Zona asociată cu “memoria de lucru” (prelucrarea şi menţinerea pe termen scurt a informaţiilor) a înregistrat o activitate crescută,cu mărirea amplitudinii undelor respective. Procesul este şi el atribuit unei atenţii mai mari.

Efectul imediat al activităţii fizice s-ar explica prin schimbări în metabolismul neurotransmiţătorilor,care se traduc printr-o accentuare a capacităţilor de atenţie şi învăţare. Aşadar,copiii ar trebui să reţină că le-ar prinde bine puţină mişcare înainte de a începe să înveţe sau de a-şi face temele.Recente