Idei pentru camera copilului in stil Feng Shui

1 67966 original jpg jpeg

Un cadru de viaţă bine conceput aduce serenitate: acesta este principiul Feng Shui. Dacă reuşeşti să instaurezi în camera copilului tău o atmosferă senină, calmă, însemnă că ai pus bazele unei relaţii fericite cu cel mic. Iata mai jos cateva idei pentru camera copilului in stil Feng Shui.

Idei pentru camera copilului in stil Feng Shui-Poziţionarea este esenţială

Arta poziţionării este esenţială în Feng Shui. Pătuţul celui mic trebuie aşezat lângă un perete,astfel încât uşa să fie în câmpul vizual al mititelului. Bebeluşul se va simţi astfel în securitate.

Încearcă să trasezi o linie de demarcaţie între spaţiul destinat somnului şi cel pentru joacă. Graniţele pot fi stabilite cu ajutorul unor mici piese de mobilier sau a unor draperii. Această separare îl va ajuta mai uşor pe micuţ să treacă de la faza  de joc la faza de repaos.

Idei pentru camera copilului in stil Feng Shui-Nu încărca încăperea

O altă regulă cere să nu încarci excesiv încăperea destinată micuţului. Pacea interioară nu se poate obţine într-o cameră ai cărei pereţi sunt pictaţi sau tapetaţi cu fresce viu colorate,cu personaje în acţiune. Culori calde,nuanţe pastel,materiale plăcute la pipăit sunt cadrul ideal pentru o atmosferă senină.

Decorează-i camera cu obiecte care-ţi plac,pe care le-ai ales cu drag şi care „spun” ceva. Pentru a-i stimula simţurile celui mic,atârnă-i în încăpere – însă nu deasupra pătuţului – un carusel cu avioane sau ursuleţi din lemn vopsit. Toate acestea lucruşoare vor iradia energie pozitivă,în armonie cu dragostea pe care i-o porţi micuţului.

Organizarea e cheia

Organizarea este una din regulile de bază Feng Shui. Camera copilului trebuie să fie prevăzută cu rafturi la îndemână,cutii şi sertăraşe,unde poţi strânge lucrurile copilului,fără a da senzaţia de prea mult şi de prea încărcat. Un spaţiu aerisit înseamnă un spirit asemenea.

Ideal este ca fiecare lucru să aibă locul său,şi să fie la îndemână.

Citeşte şi:

26 de televizoare noi-donate copiilor cu leucemie

SOS. Copilului meu îi este frică de şcoală!