Îi curge nasul permanent: ce e de făcut?

1 70343 original jpg jpeg

Micuţului tău, aflat la vârsta creşei sau grădiniţei, îi curge nasul ca un robinet. Şi nu ştii cum să procedezi ca să opreşti „inundaţia”.

Măsuri rapide

Cum e sezonul virusurilor,copilul încă mic nu are suficienţi anticorpi care să-l apere împotriva lor. Rezultatul:nasul odorului e roşu şi plin de mucozităţi. Ia câteva măsuri rapide:

-foloseşte spray-uri cu apă de mare,unele cu adaos de produse antibacteriene şi antialergice.

-culcă-ţi odorul pe o pernămai înaltă – aşa va dormi mai bine.

-pentru un somn bun,scoate-ţi copilul cât mai mult în aer liber,în parc. Înainte de culcare,aeriseşte-i bine camera. Nu-i supraîncălzi dormitorul (temperatura ideala:19-20 grade Celsius),nu-l înfofoli.

 -foloseşte batiste de unică folosinţă moi sau şerveţele umede,care să nu-i irite pielea sensibilă a nasului.

Fortifică-i organismul

Organismul copilului va fi lipsit de apărare în faţa virusurilor de sezon,dacă are carenţe de vitamine şi minerale (A,C,D,fier).  Asigură-te că dieta copilului include fructe şi legumedin belşug şi mai puţine dulciuri. La recomanarea pediatrului,îi poţi da micuţului suplimente cu fier.

Îmbracă-l potrivit cu vremea de-afară

Scoate copilul zilnic la plimbare afară şi îmbracă-l potrivit cu vremea. Nu-l supune la treceri bruşte de la o temperatură la alta. Nu-i pune multe straturi de hăinuţe. Un body,o helancă şi o geacă grosuţă sunt suficiente,şi-i lasă libertate de mişcare. Dacă îl înfofoleşti până ce îi îngreunezi mişcările,cu siguranţă va îngheţa pentru că nu se poate mişca. Nu-l sufoca cu fularul pus la gură. Creează condens,mai periculos decât aerul rece

Fumul de ţigară îi agravează boala

Nu fuma în casă. Chiar dacă fumezi în bucătărie şi copilul este în sufragerie,este ca şi cum ai fuma de faţă cu el. Fumul se mai strecoară peste tot,iar particulele periculoase se depozitează pe mucoasa nazală a copilului şi în bronhii.