Învaţă-i pe cei mici să dăruiască!

1 72150 original jpg jpeg

Crăciunul nu este doar ziua în care cei mici îl aşteaptă pe Moşu’ lângă bradul împodobit. Este un prilej să le arăţi celor apropiaţi cât îi preţuieşti şi să fii milostiv cu cei săraci, suferinzi.Pentru a înţelege spiritul acestei sărbători, copilul are nevoie să-i povesteşti despre lumea ei magică, dar şi despre cea reală.

Crăciunul,celebrare a Naşterii Domnului,a vieţii şi a iubirii

Cred că ţi s-a întâmplat de multe ori să-l auzi pe cel mic:„Tot ce vreau de Crăciun sunt cadourile!”. Pentru el,este atât de tentant să se gândească numai la cadouri,dar,ca să înţeleagă mai bine motivul pentru care este sărbătorit Crăciunul,aţi putea face din serile dinaintea Sărbătorilor seri de poveste.

Cuibăriţi-vă la căldură,cu un ceai şi fursecuri,şi citiţi despre Naşterea Domnului. La sfârşit,aminteşte-i faptul că fără acest miracol n-ar fi existat de fapt Crăciunul,această celebrare a vieţii şi a iubirii.

Pilda lui Moş Crăciun  

Copiii au multe de învăţat din legenda bătrânului păstor Crăciun,cel cu inima de piatră,pe care l-a schimbat o minune săvârşită de pruncul Iisus. Soţia lui a ajutat-o pe Fecioara Maria să nască,iar când i-a adus lui Crăciun vestea,el s-a înfuriat peste măsură şi a reacţionat într-un mod neaşteptat,tăindu-i mâinile.

După cele întâmplate,femeia a alergat la pruncul Iisus,care a şi vindecat-o. Odată cu acest miracol,în Crăciun,bărbatul cu suflet hain,s-a produs o schimbare extraordinară. A îngenuncheat şi a cerut iertare pentru cele ce a făcut. De atunci,an după an,el înfruntă vremea pentru a duce daruri copiilor,pentru a vesti Naşterea Domnului.

Aşa învaţă dăruirea!

Crăciunul îţi dă ocazia să le arăţi copiilor cât de frumos este să oferi celor mai puţin avuţi. Îndeamnă-ţi copilul să renunţe la câteva dintre jucăriile vechi,apoi mergeţi şi oferiţi-le orfanilor.

Pentru săraci,pregătiţi pachete cu alimente. În acest fel,îi înveţi pe copii să dea din puţinul lor şi să devină astfel ajutoarele lui Moş Crăciun.Colindele,cele mai frumoase cântece

Copiilor le place enorm povestea spiriduşilor lui Moş Crăciun. Despre spiriduşi N-ar mai fi Sărbătoare fără priceperea lor de a fabrica jucării,dar nici fără bucuria celor mici de a colinda şi de a vesti Naşterea Domnului.

Ajută-i să înveţe colinde şi să viziteze în Ajun prietenii şi rudele,pentru ca toţi să simtă prezenţa spiritului Crăciunului.

La ce adrese să-i scrieţi Moşului?

Scrisorile vor fi citite de Moş Crăciun dacă le trimiteţi la:Oficiul Poştal Central,FIN 96930 Cercul Arctic,Satul Rovaniemi,Finlanda sau Tomten,173 00 Tomteboda,Sweden. Menţionaţi pe plic „For Santa Claus”.

Info

În Marea Britanie,scrisorile către Moşu' erau arse,apoi duse de vânt spre Polul Nord.