Jocuri logice pentru copii. Cum îi ajuţi să aibă o minte brici

1 63614 original jpg jpeg

Jocurile logice îi ajută pe cei mici să îşi antreneze mintea cât mai bine. Pe lângă exerciţiile de matematică, pe care le poţi face alături de copilul tău, sunt şi câteva jocuri logice pentru copii, care se pot juca online, pe hârtie sau împreună cu părinţii.

Jocurile logice îi ajută pe cei mici să îşi antreneze mintea cât mai bine. Pe lângă exerciţiile de matematică,pe care le poţi face alături de copilul tău,sunt şi câteva jocuri logice pentru copii,care se pot juca online,pe hârtie sau împreună cu părinţii.

Jocuri logice pentru copii – jocuri logice online pentru toate vârstele

Cubul 3D Logic este un joc captivant,cu un cub colorat. Copilul va învăţa să îi dea de cap doar jucând,numai că are nevoie de ceva abilităţi. Culorile pătratelor gri se schimbă prin apăsarea pătratelor colorate principale pentru unirea culorilor. Varianta adevărată a cubului colorat este şi mai bună,întrucât copilul poate vedea mai bine algoritmul mişcării lui.

Un alt joc interesant de logică este Căluţul,un cal care se mută numai în formă de L,ca la jocul de şah. Când nu mai are cum să mute căluţul,cel mic a pierdut.

Jocuri de logică şi inteligenţă pentru copii sunt şi acelea în care aceştia trebuie să ajute diverse animale să iasă dintr-un labirint. Acestea se pot printa şi copiii se pot juca fără probleme fără să fie expuşi calculatorului.

Jocuri logice pentru copii – unirea punctelor,puzzle-urile sau labirintul,jocuri de logică plăcute de cei mici

Cei mai mici adoră jocurile prin care trebuie să unească punctele,de la 1 la 10 şi aşa să formeze diverse forme de animale sau de personaje preferate,pe care le pot desena apoi.   

Faimosul şi nemuritorul joc X şi 0 este un joc de logică pentru copiii de toate vârstele. Este simplu,plăcut şi nu te poţi plictisi de el.

Copiii sunt iubitori de activităţi în aer liber,aşa că un joc de logică construit în parc sau în grădină nu strică niciodată. Foloseşte-ţi imaginaţia şi creează un joc prin care copilul tău să îşi pună mintea la contribuţie. Poţi plasa capcane şi enigme pe care copilul să le descifreze,totul este să aibă un scop.

Un alt joc de logică şi atenţie este jocul împreună cu copilul tău,numărând din 7 în 7 sau din 5 în 5,dacă este mai mic. În aşa fel el trebuie să adune mereu şi să fie atent şi la cum numere părintele. Poate fi distractiv şi interesant.

Un joc de logică extrem de atractiv pentru cei mai mari este biliardul. Pare un joc simplu,dar în esenţă este un joc de logică. Mingea lovită trebuie să cadă exact într-o anumită gaură. Jocul se poate face şi acasă,din bile simple şi se poate juca la fel de bine şi cu mâna,fără tacuri.

Jocuri logice pentru copii – şahul şi biliardul,jocuri excelente de logică şi atenţie

Nu ezita să joci şah cu copilul tău de la o vârstă cât mai fragedă. Acest joc îi dezvoltă logica,imaginaţia,inteligenţa,creativitatea. Şahul nu trebuie să lipsească din nicio casă cu copii. Chiar dacă pentru copil va fi o joacă,această joacă îl ajută enorm şi îl distrează. În plus,este important să petreacă timpul cât mai constructiv pentru el.

Jocurile de puzzle sunt şi ele tot jocuri de logică,întrucât copilul va trebui să construiască o imagine din mai multe piese,pe care trebuie să le aşeze într-un anumit fel. Puzzle-urile sunt extrem de benefice şi pentru cei mici,cele formate din doar câteva piese.

Un alt joc despre care părinţii îşi amintesc cu drag este Spânzurătoarea. Acest joc se poate juca cu copii mai mici,folosind cuvinte pe care ei le folosesc des. Inteligenţa şi logica se dezvoltă foarte bine cu acest joc captivant.

Jocurile de strategie online,dar şi cele pe hârtie,cum sunt avioanele sau vaporaşele sunt jocuri logice ce îi ajută pe copii să îşi folosească imaginaţia şi intuiţia,învăţând astfel să creeze strategii,care mai târziu îi vor ajuta în viaţă.