«L-am înşelat, deşi îl iubesc!»

1 70197 original jpg jpeg

Asta este cu siguranţă o postură pe care nu ţi-o doreşti, dar dacă s-a întâmplat trebuie să accepţi situaţia şi să încerci să salvezi ce se mai poate salva.

Da,îl iubeşti şi totuşi… ai călcat strâmb. Motivele care duc la aşa ceva pot fi multe. De obicei,ţin de potrivirea în relaţie,de nivelul de mulţumire şi satisfacţie pe care-l oferă viaţa alături de partenerul ales,cât şi de gradul de rutină la care a ajuns traiul în doi.

Uneori,cauzele sunt mai ascunse şi mai complicate de-atât:de exemplu,frica de implicare sau senzaţia că ţi-ai pierdut libertatea te poate duce la gesturi pe care să le regreţi ulterior. De regulă,din momentul în care ai înşelat,se  produce o ruptură a relaţiei de cuplu care cu greu se mai reface.

Încrederea în tine şi în partener va avea de suferit,iar drumul spre regăsire este mult mai lung şi mai dificil decât pare la prima vedere. Există însă câteva lucruri menite să salveze dragostea şi armonia cuplului.

De ce l-ai înşelat?

Este foarte important să analizezi motivul real care te-a împins în braţele altui bărbat. Fii însă foarte atentă,de obicei lucrurile care te deranjează la partener sunt aceleaşi pe care le-ai găsi dezagreabile şi în comportamentul tău!

De aceea,trebuie să fii dispusă să te schimbi în acelaşi timp cu el,pentru a găsi echilibrul aducător de linişte şi de confort în relaţie. Uneori,o terapie individuală te-ar putea ajuta să identifici mai uşor cauzele.

Nu uita! Calea către o existenţă cu care să fii împăcată duce la cunoaşterea de sine. Cu cât vei şti mai multe despre tine,despre nevoile tale emoţionale şi fizice,despre lucrurile care îţi sunt necesare pentru a fi fericită şi satisfăcută,cu atât îţi va fi mai uşor să alegi un partener potrivit sau să îndrepţi lucrurile în relaţia pe care o ai în prezent.

Să-i spun ce s-a întâmplat sau să-i ascund?

Se spune că adevărul eliberează şi într-adevăr aşa este. Asta fiindcă te scapă de sentimentul de vină. Dar gândeşte-te bine dacă spunându-i nu faci mai rău relaţiei voastre sau dacă adevărul are într-adevăr un rol vindecător.

Momentul când alegi să dezvălui ce s-a întâmplat este esenţial şi depinde mult de tipul de relaţie pe care-l ai. Dacă ai un partener deschis,poţi să-l faci să înţeleagă că aşa ceva nu s-ar fi putut întâmpla,dacă aţi fi fost amândoi mai maturi,mai înţelepţi,mai aproape unul de celălalt.

Dar dacă el este un tip care ar sparge uşa,dacă ar afla sau,mai rău,ar deveni violent,soluţia cea mai bună este să nu spui nimic şi să încearci să schimbi din mers acele lucruri care te-au făcut să-l înşeli. Aşa vei avea poate şansa ca într-o zi să ajungi în punctul în care să poţi să-ţi descarci sufletul în faţa lui fără teamă.

Comunicarea este esenţială

Indiferent ce decizie iei,este foarte important să-i vorbeşti despre lucrurile care te deranjează şi să-l avertizezi că a venit momentul să schimbaţi ceva în viaţa de cuplu,ca să aibă şanse să continue. Dacă simţi că ai nevoie de mai mult romantism în viaţa ta,iar partenerul tău este un tip rigid şi mai puţin empatic,ai putea să faci chiar tu primul pas.

Încearcă să-i transmiţi ce ai avea nevoie,prin modul tău de a fi. Tentează-l cu o cină romantică,ia-l în braţe atunci când simţi că-ţi este drag. Comunică-i în primul rând prin gesturi şi apoi prin cuvinte ce te-ar face cu adevărat fericită. Dacă ai un prieten sau un soţ cu chef de viaţă şi simţi nevoia unei rânduieli mai serioase în casă,poţi să-l incluzi în anumite activităţi care să-l pună în contact cu realitatea. De exemplu,împărţirea sarcinilor casnice sau de a organiza itinerariile de vacanţă ori weekendurile.