La a doua căsnicie e mai bine?

1 65043 original jpg jpeg

Ai mai fost căsătorită şi te pregăteşti de un al doilea mariaj. În sinea ta, te întrebi ce dificultăţi te aşteaptă, dacă o să ai parte în sfârşit de relaţia la care ai visat, dacă o să ţină toată viaţa... Află care sunt capcanele pe care le poate ascunde o nouă relaţie oficializată şi care sunt lucrurile pe care le poţi evita, astfel încât de această dată să nimereşti marele „pot“ câştigător pentru sufletul tău.

Cine divorţează o dată...

Fireşte că totul depinde de voi doi,dar statisticile nu fac lucrurile mai uşoare pentru această nouă „călătorie“ amoroasă în care vă îmbarcaţi:rata de divorţ la al doilea mariaj este mai mare. Şi,de cele mai multe ori,tot lucrurile care s-au întâmplat ori nu s-au întâmplat aşa cum ai simţit în primul mariaj pot fi responsabile de un nou rezultat nefast.Sigur că nu trebuie să dai vina pe primul mariaj pentru tot ce ţi se poate întâmpla în al doilea.

De asemenea,nu este nimeni de arătat cu degetul şi de învinovăţit,pentru că nepotrivirile pot ţine de aspecte interioare şi necomunicate la timp,de diferenţe neluate în seamă. Dar de ce cresc riscurile la a doua încercare,ba mai mult,urcă şi mai abrupt la o a treia? În primul rând,fiindcă odată ce ai trecut printr-o experienţă,îţi este mult mai uşor să o repeţi. După ce ai tras cât ai putut să menţii o căsătorie care s-a terminat prost,ai toate şansele să-ţi pierzi şi mai mult din flexibilitate. De asemenea,problemele care au dus la terminarea primei căsătorii pot rămâne în continuare ascunse în inconştientul tău.

Nu lăsa singurătatea să vă „cunune”!

Apare adesea,în cazul celui de-al doilea mariaj,o dorinţă inconştientă de a fi într-o căsătorie de dragul aparentei siguranţe pe care o aduce aceasta,în ciuda nefericirii şi a suferinţei pricinuite de ultima încercare. Singurătatea este un adversar de temut pentru foarte mulţi dintre noi,iar marea doamnă „S” ne poate arunca în braţele unei alte căsnicii doar din teama de izolare,din frica de a sta doar cu noi şi de a ne înfrunta mai întâi cele mai întunecate cotloane ale personalităţii noastre,cât şi ale relaţiei care tocmai s-a sfârşit tragic. Sunt destui cei care nu gândesc prea limpede în momentul în care decid rapid o a doua cununie.

Dragostea şi romantismul sunt foarte puternice şi seducătoare,prinzându-ne în iţele lor mai ceva ca narcoticele. Vei fi sub puterea lor ca într-un vis,până în clipa imediat următoare momentului în care ai spus „Da” a doua oară. Imediat ce te „trezeşti”,parfumul de romantism se va ridica şi vei fi din nou faţă în faţă cu responsabilităţile şi rutina căsătoriei. Îndrăgostirea nu face faţă rigorilor mariajului,programelor încărcate,muncii,copiilor şi monotoniei vieţii de zi cu zi.

Porniţi la drum cu o discuţie de suflet

Analizează cât mai onest posibil cauzele care au dus la primul divorţ,chiar şi împreună cu noul partener. Care sunt lucrurile ce te-au nemulţumit şi care sunt lucrurile pe care nu le-ai putut face tu? O vorbă veche spune că pentru un tangou ai nevoie de doi. Aşa că priveşte retrospectiv unde nu s-au legat paşii,unde aţi greşit şi nu aţi putut comunica,ce anume te-a oprit să-i spui fostului soţ ce ai pe suflet,fără să acuzi. În cazul unui divorţ,mai mereu sunt doi parteneri de vină.

Paşi de urmat înaintea actului 2

Vorbeşte deschis cu noul partener despre elementele care v-au împiedicat să mergeţi înainte la prima căsnicie,fără a le aduce acuze foştilor. Astfel de discuţii au drept scop descoperirea lucrurilor comune care vă leagă,dar şi a diferenţelor care pot genera probleme. Stabiliţi apoi câteva reguli clare legate de cine/ce face în casă,cum se împart sarcinile,banii,valorile familiale cele mai importante,ţelurile pe care le aveţi împreună şi lucrurile pe care vreţi să le faceţi separat.

Limpezimea mesajelor este esenţială:este important să înţelegeţi unde vă aflaţi,ce doriţi şi unde vreţi să ajungeţi împreună. Fiţi oneşti! Mai bine nu porniţi la drum deloc,decât să vă ucideţi orice brumă de fericire în certuri domestice inutile şi în lupte pentru putere. Hotărâţi împreună care sunt lucrurile de făcut în cuplu şi care nu,unde începe intimitatea fiecăruia şi care sunt regulile de respectat.Odată ce aţi stabilit itinerariul vostru comun,nu vă abateţi de la calea stabilită! Iar când întâlniţi obstacole,negociaţi cu diplomaţie un nou „traseu”.