«La zece ani, copilul meu vrea să se înscrie pe Facebook»

1 53162 original jpg jpeg

Ţi-e teamă ca băieţelul sau fetiţa ta să nu-şi fi creat o pagină proprie pe Facebook, minţind asupra datei lde naştere? Aşa-ţi pui la curent copilul cu posibilele pericole!

Facebook este destinat persoanelor cu vârste de peste 13 ani,iar dacă ai un copil de zece ani,care şi-a creat o pagină pe această reţea de socializare,înseamnă că el a minţit în legătură cu anul naşterii. Începe prin a-i spune că rostul acestei reguli este să protejeze.

Regulile nescrise ale Facebook-ului

La zece ani,oricât de priceput ar fi în folosirea internetului,un copil nu este conştient de pericolele unei reţele precum Facebook şi nu ştie care sunt limitele expunerii vieţii intime. Nu se sfieşte să posteze fotografii de familie,deşi pe unele tu n-ai accepta să le vezi acolo,sau să anunţe când plecaţi de acasă în vacanţe,dând o informaţie preţioasă unor potenţiali spărgători de apartamente.

Ce-i de făcut? Spune-i să accepte doar cunoscuţii în lista lui de prieteni şi să păstreze unele lucruri numai pentru cei mai buni amici.

Vorbeşte-i despre riscuri

Sigur că este tentant,mai ales la vârsta lui,să-şi arate pasiunile ascunse pe Facebook,însă trebuie să-l pui în gardă că există posibilitatea să intre în conflict cu alţi prieteni,care au alte preferinţe. Tot pe Facebook riscă să spună lucruri pe care în realitate n-ar îndrăzni să le zică şi să se certe cu vreun coleg,pentru că în faţa computerului oricine se lasă dus de val.

Cum să aibă răbdare?

Este greu pentru un copil să aştepte un timp până i se va permite să aibă ce-şi doreşte,dar nu dacă tu ai deja o pagină a ta de Facebook sau dacă ştii pe altcineva care-l poate arăta cum să-l folosească în mod corect. Apoi,după ce veniţi dintr-o excursie,alegeţi împreună câteva fotografii şi lasă-l pe el să le posteze pe Facebook în locul tău.

Nici nu te gândi să-i permiţi să-şi creeze totuşi de acum o pagină proprie,sperând că-l vei supraveghea după ce te include în lista  lui de prieteni! Îşi va da seama că nu ai încredere în el şi va face o pagină nouă,unde nu vei avea acces.