Laptele mamei, superaliment pentru bebeluşi

1 70868 original jpg jpeg

95 de nou-născuţi ar putea fi salvaţi în fiecare oră în întreaga lume – în total 830.000 de bebeluşi pe an – dacă proaspetele mămici ar alăpta imediat după naştere, arată un studiu efectuat de Salvaţi Copiii International.

Raportul„Supermâncare pentru bebeluşi”(„Superfood for babies”) arată că,dacă bebeluşii ar primi colostru – primul lapte matern,în prima oră de viaţă,sistemul lor imunitar ar fi stimulat instantaneu,iar şansele de supravieţuire s-ar tripla.

Mai mult,dacă mamele ar continua alăptarea în următoarele 6 luni,ar fi cu până la 15 ori mai puţin probabil ca un copil dintr-o ţară în curs de dezvoltare să moară din cauza unei boli precum pneumonia sau diareea.

Salvaţi Copiii consideră că progresul enorm făcut deja în reducerea mortalităţii infantile ar putea fi accelerat dacă mai multe mame ar fi încurajate să alăpteze.

Colostrul,hrană-medicament

Primul lapte al mamei sau colostrul este cea mai bună hrană de care poate beneficia nou-născutul. Colostrul este un lichid gălbui pe care îl produce sânul mamei în primele 3-4 zile după naştere. Primul lapte are o valoare inestimabilă nu numai din punct de vedere nutritive,cât mai ales datorită faptului că oferă nou-născutului un număr foarte mare de anticorpi. Aceştia protejează copilul faţă de infecţii,într-o perioadă în care nu are încă dezvoltat un sistem propriu de autoapărare.

Laptele matern este cea mai bună alimentaţie posibilă deoarece conţine toate substanţele nutritive absolute necesare sugarului,într-o proporţie ideală pentru dezvoltarea corectă a acestuia. Laptele mamei este un lichid „viu”,unic. Nu există nici o formulă de lapte care să se apropie câtuşi de puţin de laptele produs de corpul mamei.

AICI afli de ce rata alăptării este scăzută în România!Recente

Esti friguros Afla care sunt cele mai bune alimente în sezonul rece  Sursa imagine Pixabay jpg
alimente congelate  jpg
Ce să faci și ce să nu faci înainte de programarea la medic  jpg
shutterstock 1494529091 jpg
model anul 2021  sursa   Instagram jpg
close up beautiful woman wearing necklace pearl bracelet jpg
exercitii pentru posterior shutterstock 481861576 jpg
Planifica ti vacanta de vara din timp jpg
curatenie jpg
Insula Queimada, din Brazilia jpg
foto  jpg
Ce stiluri de design interior sunt in tendinte pentru amenajarea bucatariei jpg
Cum sa ti mentii urechile curate in mod corect  Sursa imagine shutterstock 1689079585 jpg
2 jpg
haine pentru doamnele cu parul carunt jpg
Efectele secundare ale pastilele pentru somn jpg
Regina adâncurilor, scufundări  sursa   Shutterstock jpg
otet jpg
Click! pofta buna jpg
Cele mai bune alimente pentru rinichi  jpg