M-a înşelat, dar l-am iertat

1 68574 original jpg jpeg

Întotdeauna mi-am spus că infidelitatea este una dintre greşelile peste care nu aş putea să trec niciodată. Altfel stau lucrurile însă când ai în spate mulţi ani de căsnicie şi un copil.

Soţul meu,Marius,era agent de vânzări şi ne-am întâlnit la magazinul unde eu lucram. Mi-a plăcut de el de cum l-am văzut şi am acceptat bucuroasă invitaţia lui în oraş. Ne-am înţeles bine încă de la început şi după doi ani ne-am căsătorit.

O familie împlinită

Am fost cea mai fericită femeie din lume când s-a născut copilul nostru,Ştefan. Am reuşit să ne cumpărăm un apartament,mergeam în concedii şi credeam că suntem o familie model. Ei bine,micul meu paradis s-a prăbuşit în ziua în care am aflat că nu sunt singura femeie din viaţa soţului meu. Eram obişnuită ca el să lipsească mult de acasă,fiind mereu trimis să încheie contracte,aşa că nu m-am îngrijorat că delegaţiile sale erau din ce în ce mai frecvente.

Un apel misterios mi-a dat de gândit

Primul semn de întrebare a apărut atunci când Marius a început să fie sunat tot mai des de un număr de telefon,fără ca în dreptul contactului să fie trecut un nume. Mi-am dat seama că avea obiceiul să nu răspundă când eram prin preajmă,chiar dacă până atunci nu rata niciun apel,chiar şi după orele de program. Când l-am întrebat,mi-a zis că este vorba doar de un client foarte insistent.

Momentul adevărului

Într-o zi,Marius mi-a zis că trebuie să plece într-un stagiu de pregătire care se va desfăşura în weekend la munte. Sâmbătă dimineaţa însă,când mă pregăteam să ies cu Ştefan în parc,a sunat telefonul fix. Era şeful lui Marius,care m-a întrebat unde e,deoarece nu-i răspundea la telefon. Am rămas pentru câteva secunde fără cuvinte,iar într-un final am reuşit să şoptesc că este plecat din oraş. Îmi venea să plâng,dar ştiam că trebuie să-mi ţin cumpătul ca să nu-l sperii pe Ştefan. L-am dus la părinţii mei,unde mama m-a sfătuit să am o discuţie cu el,înainte să iau o decizie radicală. După ce s-a întors Marius,l-am confruntat şi i-am spus că ştiu că şi-a petrecut sfârşitul de săptămână cu altă femeie. Deşi la început a negat,a recunoscut apoi că are o amantă. Mi-a zis că este doar o aventură şi că doar pe mine mă iubeşte,dar eram prea rănită să-l mai ascult şi cu atât mai puţin să-l mai cred. Mi-am aruncat câteva haine într-o geantă şi am plecat la părinţii mei.

I-am acordat o nouă şansă

Am plâns multe nopţi,întrebându-mă unde am greşit. Marius mă suna insistent şi într-un final am acceptat să vorbesc cu el,deoarece erau multe întrebări care mă măcinau. Mi-a spus că a pus capăt relaţiei încă din ziua în care l-am părăsit,că a fost vorba doar de o atracţie fizică şi că pentru el cea mai importantă este familia. Deşi încă îl mai iubeam,infidelitatea lui lăsase urme adânci în inima mea şi nu ştiam dacă voi mai putea avea încredere în el. Mi-a propus să ieşim în oraş,ca la începutul relaţiei,şi să ne dăm ocazia să ne redescoperim unul pe altul. Mi-am călcat pe inimă şi am decis să mai acord o nouă şansă căsătoriei noastre. Sper că am luat cea mai bună decizie şi că nu vă mai dezamăgi din nou.

Camelia V.,Arad